Terug 23 september 2017

KV Mechelen - STVV: Reacties

De eerste overwinning van het seizoen heeft langer dan gehoopt op zich laten wachten, maar vanavond was het dan eindelijk prijs. Geelrood won met 2-0 van STVV na twee doelpunten van publiekslieveling Bandé.

Schoofs: “We hadden vanavond slechts één doel: winnen. Na de voorbije weken was het enorm belangrijk om vanavond eindelijk die driepunter te kunnen nemen. Ik denk dat het ook een verdiende overwinning was. Het was nog niet geweldig, maar we stonden wel goed als blok. Heel veel kansen hebben de bezoekers vanavond niet gehad. Zelf konden we enkele keren stevig prikken met twee doelpunten tot gevolg. De voorbije weken kregen we bij de eerste actie van de tegenstander vaak een doelpunt om de oren, terwijl het vanavond eindelijk onze beurt was. Dat geeft toch vertrouwen voor het verdere verloop van de partij. We wisten te scoren op de juiste momenten en dan voel je dat de drie punten in Mechelen gingen blijven. Met dank aan onze hele ploeg en Bandé in het bijzonder. Vanaf de eerste trainingen zag iedereen dat die jongen enorm veel potentieel heeft. Het is een stille, lieve jongen die de tips van zijn ploegmaats goed weet op te pikken. Het is belangrijk voor zo’n jonge kerel om nu rustig te blijven en verder te evolueren. Daarvoor zit hij hier bij een goede club.”

Bandé: “Wat een geweldige avond! Na enkele invalbeurten mocht ik woensdag aan de aftrap verschijnen en ook vanavond kreeg ik weer mijn kans. Mijn twee doelpunten doen enorm veel deugd. KV Mechelen geeft me de kans om op jonge leeftijd van eerste klasse te proeven en mezelf te ontwikkelen. Dit proeft naar meer.”

Cocalic: “Ik hou een dubbel gevoel over aan deze wedstrijd: uiteraard ben ik zeker tevreden met onze eerste, verdiende overwinning. Persoonlijk ben ik ontgoocheld met mijn rode kaart. Mijn interventie bij mijn tweede gele kaart was niet nodig. Ik heb me daar laten vangen. Jammer, maar ik zal mijn straf volgende week moeten uitzitten. Gelukkig was het al laat in de wedstrijd en kwam de overwinning niet meer in gevaar. We hebben als team goed gespeeld vanavond en de opdrachten van de coach goed uitgevoerd.”

Paulussen: “Dit voelt vreemd aan. Ik heb een erg moeilijke periode achter de rug. Deze week kreeg ik van de trainer te horen dat ik terug bij de groep mocht aansluiten. Dat ik vanavond dan ook nog mocht invallen, was uiteraard heel leuk, maar voelt toch wat onwennig aan. Hoe de toekomst verder evolueert, weet ik momenteel nog niet. Vanaf deze week train ik opnieuw mee met de A-kern. Ik heb nog een contract voor dit seizoen en blijf me steeds volledig inzetten.”