Terug 26 september 2017

KV Mechelen - STVV: De vijf van de week

Voor u bijeengesprokkeld: de vijf van de week.

 

1. De opluchtende herhaling van de week

Eerlijk is eerlijk: drie punten pakken tegen STVV was broodnodig. In een vorige editie van de vijf van de week drukten we nog onze wens uit dat de match tegen ‘De Kanaries’ ook nu voor een ommekeer zou zorgen en voilà, de eerste driepunter is een feit. Vorig seizoen werd er trouwens ook met twee-nul gewonnen van STVV. Het was de eerste match na Jankovic en met Tom Caluwé aan het roer zorgden Verdier en Kolovos voor de doelpunten.

2. De ‘Kolo-klos’ van de week

Deze keer zal Kolovos met minder plezier terugdenken aan de wedstrijd. In de eerste plaats omdat hij er nog niet bij was door zijn zware revalidatie, maar ook omdat zijn handrem geblokkeerd zat en hij na de match pas na veel gedoe naar huis kon.

3. Het eerbetoon van de week

Tijdens de wedstrijd werd er op een mooie manier afscheid genomen van Robert Van der Elst in ‘zijn’ stadion. Het spandoek mocht er zijn en het eerbetoon ook.

4. Het eerlijke interview van de week

Na de match ging alle aandacht uiteraard naar youngster Bandé. Met zijn twee doelpunten had hij een groot aandeel in de eerste Mechelse zege van het seizoen. Toen een journalist vroeg of hij in cijfers kon uitdrukken hoeveel hij er dit seizoen nog wil binnen trappen, antwoordde hij droogjes: “Beaucoup!”

5. De foto van de week

Soms kunnen kleine dingen een mens gelukkig maken. Een foto van europabekerheld (is dat een woord?) Koen Sanders terwijl hij aan het curlen is op de nieuwe baan in Zemst bijvoorbeeld…