Terug 30 juli 2017

KV Mechelen - Standard: 1-1 (eindstand)

KV Mechelen speelde vandaag 1-1 gelijk tegen Standard na een aangename wedstrijd. Drazic scoorde al snel de openingsgoal van het seizoen, maar na een missertje van De Witte zette Sa al na acht minuten de eindstand op het bord.

  In een helse sfeer stond het na acht minuten al 1-1. Een fraaie actie van Cobbaut op links belandde bij de debuterende Drazic die aan de eerste paal meteen binnentikte. Lang vierde geelrood niet, want aan de overzijde verslikte Seth De Witte zich in een terugspeelbal, Sa werkte netjes af.   Even later kende Standard-doelman Ochoa het nodige geluk: hij vloog onder de bal door, Drazic knikte naast. En net als bij het doelpunt reageerde Standard meteen aan de overzijde. Ook nu weer dankzij een defensief missertje. Schoofs bood Sa bijna de 1-2 op een schoteltje aan, het nummer 70 krulde het leer onbegrijpelijk naast.  

Geen tweede voor Malinwa voor de rust

  De partij was aangenaam om volgen. Bikkelen om elke morzel grond, snelle acties heen en weer en af en toe doelgevaar: het was een leuk weerzien met competitievoetbal. Vooral KV Mechelen verdiende een tweede doelpunt. Standard-goalie Ochoa redde een gemaakt doelpunt van Cobbaut en vlak voor de pauze mikte Croizet een afstandsschot net naast.    

Drazic bijna opnieuw

 

Na de pauze toonde Stefan Drazic zich opnieuw een gevaar voor de goal van Ochoa. Cobbaut vond met een scherp aangesneden voorzet de inglijdende Serviër net niet. Malinwa bleef de gevaarlijkste ploeg al waren de kansen schaarser dan in de eerste helft. Standard leek de organisatie wat steviger dichtgetimmerd te hebben, de thuisploeg vond immers nauwelijks ruimte om het Luikse doel onder vuur te nemen.

Kansen aan beide kanten

 

Een kwartier voor het einde kregen we weer gevaar te zien. Zo trapte Mpoku een geweldige vrijetrap tegen het doelhout. Aan de andere kant bleef Cobbaut dan weer met een heldere blik staan voetballen. Zo kapte hij alles en iedereen uit en legde hij netjes af voor de pas ingevallen Matthys. Die vond van dichtbij Ochoa op zijn weg.

 

De wedstrijd kon nu echt alle kanten uit. De Luikenaars doken plots aartsgevaarlijk voor Coosemans op. Edmilson en Emond zorgden voor paniek in de Mechelse keet. Maar het bleef bij de 1-1 na een leuke wedstrijd.

 

 

 

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Coosemans, El Messaoudi, De Witte, Croizet, Rits, Cocalic, Schoofs (63’ Filipovic), Cobbaut, Rherras, Claes (75’ Matthys), Drazic (82’ Pedersen)

Standard: Ochoa, Gorieux, Agbo, Dossevi (78’ Edmilson), Scholz, Pocognoli, Bopé, Laifis, Mpoku, Sa, Belfodil (69’ Emond)

Doelpunten: 7’ Drazic (1-0), 8’ Sa (1-1)

Gele kaarten: 28’ Belfodil, 52’ Schoofs, 57’ Pocognoli, 67’ De Witte, 73’ Cocalic, 81’ Mpoku

Rode kaarten:

Toeschouwers: