Terug 30 juli 2017

KV Mechelen - Standard: Trainersbabbel

“Het was voor mij een groot vraagteken of we klaar zouden zijn. Nu kan ik zeggen: we zijn er klaar voor.” Yannick Ferrera over het eerlijke gelijkspel, zijn 60-minutenploeg en het potentieel van zijn jongens.

 

Ferrera: “Standard heeft nauwelijks kansen gecreëerd, enkel wanneer wij in de fout gingen. In de eerste helft hebben we zo twee grote fouten gemaakt, ook in de tweede helft waren er enkele fases waarbij we onnodig de bal verloren. Dat moeten we corrigeren, maar al bij al mogen we tevreden zijn met het gelijkspel.”

 

De eerste zestig minuten zorgde Malinwa voor veel snelheid, leuke acties en gevaar. Nadien liep het wat stroever.

“We hadden in het slot nog een mooie kans via Matthys. Jammer dat we niet nog een keer konden scoren. Het laatste halfuur kregen we het moeilijk en dat eerlijk, dat wisten we op voorhand. Onze 3 middenvelders hebben tijdens de voorbereiding nauwelijks gespeeld. Fysiek zijn ze nog niet in orde.”

 

Het bleef voor het Mechelse opperhoofd dus afwachten hoe zijn team zou presteren.

“Het was voor mij een groot vraagteken of we klaar zouden zijn. Nu kan ik zeggen: we zijn er klaar voor. Ik twijfel niet over het potentieel, we zijn op papier versterkt, maar dat moeten we vertalen naar het veld.”

 

Mag KV Mechelen nu tevreden zijn met het punt?

“Gezien de wedstrijd mogen we daar vrede meenemen. We hebben kansen genoeg gehad op de 2-1, maar al bij al is dit billijk.”