Terug 30 juli 2017

KV Mechelen - Standard: Reacties

Voor u woord voor woord uitgetypt: de reacties en analyses na KV Mechelen – Standard.

 

Spits Stefan Drazic kende een geslaagd debuut bij KV Mechelen.

Drazic: “Het was een geweldig gevoel om aan de match te beginnen en na zeven minuten meteen te scoren. Ik ben de coach dankbaar voor het vertrouwen dat hij me geeft. Als nieuweling aan de aftrap verschijnen in de eerste competitiematch is een hele eer. Ik voel me goed in de groep. De jongens zijn niet enkel goede voetballers, maar ook toffe gasten.

Het is natuurlijk jammer dat we niet konden winnen, maar in de openingsmatch een punt pakken tegen Standard is zeker niet slecht. Of het anders voetballen is dan in Servië? Het niveau ligt toch duidelijk wat hoger en het spel is fysieker met stevigere duels. Qua sfeer was het hier vandaag ook anders dan wat ik gewoon ben. Andere spelers hadden me al verteld over de ambiance in het stadion en ze hadden gelijk. Het was echt top.”

 

Bij Seth De Witte heerste een dubbel gevoel: de kapitein was tevreden over het spel van z’n team, maar hij baalde als een stekker omdat hij aan de basis lag van de Luikse gelijkmaker.

De Witte: “De wedstrijd kon niet beter beginnen. We zetten druk naar voor en kwamen snel op voorsprong. Voor wat nadien gebeurde bij de gelijkmaker zoek ik geen uitvluchten. Ik ging in de fout en wil me dan ook excuseren. We speelden een goede wedstrijd en we hebben getoond dat vorig seizoen geen toeval was.”

 

“Het is belangrijk dat we meteen goed aan de competitie begonnen zijn. We lieten zien dat we er al staan en dat we genoeg mentale weerbaarheid hebben. De nieuwe jongens zijn al goed ingepast. Er zijn er een paar bij die al wat bewezen hebben in de Belgische competitie en dat voel je toch meteen.”

 

Youngster Cobbaut stond aan de aftrap en speelde een sterke wedstrijd.

Cobbaut: “Ik ben blij dat ik mocht starten. Iedereen geeft me vertrouwen: de coach, de andere spelers, mijn familie,… en dat merk ik als ik tussen de lijnen sta. Mijn taak was om Dossevi uit de wedstrijd te houden en ik denk dat dat vrij goed gelukt is. Ik probeerde ook om offensief mijn steentje bij te dragen.”

 

“Bij onze openingstreffer zag ik Drazic in mijn ooghoek naar de eerste paal lopen en hij legde de bal mooi binnen. Het is natuurlijk fijn om een assist te geven. Ik heb me geamuseerd vandaag. We deden het collectief goed. Het was mooi weer en de supporters hadden er ook duidelijk zin in. Het was een leuke dag. Het enige jammere is dat we de drie punten niet gepakt hebben.”