Terug 31 juli 2017

KV Mechelen - Standard: De vijf van de week

Voor u bijeengesprokkeld: de vijf van de week.

1. De spiekers van de week

In de media hoor je tijdens de eerste weken van de competitie soms dat ‘een club nog niet klaar is met haar huiswerk’. Bij KV Kortrijk is dat niet het geval. Daar werd zelfs al gespiekt. Op de website wordt daar voor de selectie een foto gebruikt die ons wel erg bekend voorkomt.

2. De nieuwe job van de week

Trainer Jankovic verliet vorig seizoen Mechelen om bij Standard aan de slag te gaan. Echt succesvol bleek zijn passage aan de oevers van de Maas niet. Zondag was Jankovic opnieuw aan de slag in Mechelen, maar deze keer was hij analist voor een Waalse tv-zender.

3. De gemengde gevoelens van de week

Het was een bewogen week voor KVM. Tim Matthys werd voor de tweede keer papa en doelman Coosemans kreeg de trofee voor de meeste cleansheets van vorig seizoen, maar er viel jammer genoeg ook slecht nieuws te noteren. Ex-speler Warre Voet stierf op 87-jarige leeftijd en clubmonument Robert Van der Elst levert een zware strijd in het ziekenhuis.

Steun. Voor de Robert. 🤜🤛 #oneteam #onemalinwa

Een bericht gedeeld door KV Mechelen (@kvmechelen) op

4. De grapjas van de week

Een wedstrijd tegen een topploeg zorgt altijd voor veel pers en de nodige drukte aan de spelerstunnel na de match. Keeperstrainer Lazic moest even zoeken hoe hij zich een weg kon banen naar het spelershome. Hij klampte een van de journalisten aan en zei: ” Geef me uw pasje eens, dan kan ik overal door.”

5. De populaire Griek van de week

Voor Dimitris Kolovos was het na de match ook moeilijk om zijn makkers te bereiken. Hij werd onder de tribune heel de tijd tegengehouden door supporters die een selfie wilden. De Griek genoot met volle teugen van de aandacht.