Terug 13 oktober 2017

KV Mechelen - RSC Anderlecht: 3-4 (eindstand)

Spektakel in het AFAS Stadion vanavond, maar jammer genoeg geen punt(en) voor KV Mechelen. Malinwa vocht zich na een uitzichtloze ruststand terug in de wedstrijd, maar kon de 1-4 niet meer ophalen. Voor de thuisploeg scoorden Schoofs, Pedersen en Bandé.

 

Malinwa en Anderlecht startten beiden vinnig en aan een hoog tempo. Ganvoula en Bandé loerden bij de eerste kans voor het doel van Boeckx, maar zagen het leer achter hun rug voorbij zoeven.

 

De nieuwe troepen van Hein Vanhaezebrouck probeerden het voor het eerst via Sofiane Hanni. Zijn geweldige uithaal verdween dan weer net boven de kooi van Coosemans.

 

Gerkens als een duivel uit een doosje

 

Het waren de bezoekers die echter de score openden. Pieter Gerkens liet de Mechelse verdedigingsgordel voor wat ie was en rondde de counter fraai af.

Malinwa leek van slag en geraakte moeilijk in de zone van de waarheid: via een hoekschop lukte het dan toch eens, Edin Cocalic kopte naast.

 

Efficiënt Anderlecht

De Brusselaars leken te groeien in de wedstrijd en een – het moet gezegd – heerlijke aanval van paarswit belandde voor de voeten van Sven Kums. Hij keilde staalhard centimeters naast de paal. Het was slechts uitstel van executie voor wat later de tweede paarswitte goal viel. Onyekuru ontsnapte al dan niet buitenspel aan het oog van de thuisdefensie en maakte het netjes af.

 

Even hoop, maar meteen de desillusie

Plots bleven de doelpunten komen: Rob Schoofs zorgde meteen na de 0-2 voor Mechelse hoop met een knaller die afweek. Maar nog voor de pauze zette een ontketend en uiterst efficiënt Anderlecht een zware 1-4 op het bord bij de rust. Onyekuru met een wereldgoal en Theodorczyk lieten Malinwa bij de pauze verbouwereerd achter.

 

 

Invaller Pedersen met de 2-4

Indien KV Mechelen een zware afstraffing wilde vermijden, moest het in de tweede helft veel steviger gaan verdedigen. Yannick Ferrera wisselde Vitas voor El Messaoudi. De thuisploeg kampeerde in het openingskwartier van de tweede helft op de helft van de bezoekers, maar het was pas na de wissel Ganvoula-Pedersen dat er Mechelse kansen én een doelpunt kwamen. Rherras draaide voor, invaller Pedersen kopte binnen.

Bijna nog de stunt

 

Plots leefde er weer hoop in de geelrode rangen, maar een snelle 3-4 bleef uit. Bandé en Pedersen konden net niet bij scherpe voorzetten vanop rechts. Anderlecht leek even te wankelen door het enthousiasme van de thuisploeg, maar brak niet. En zo tikte de klok langzaam weg om alsnog een stevige stunt neer te zetten.

 

Invaller Tim Matthys kende pech toen zijn vrijetrap tien minuten voor affluiten de verkeerde richting uitdwarrelde en ook Rob Schoofs kreeg een stilstaande fase niet voorbij doelman Boeckx. Anderlecht was maar een schim van zijn ontketende zelve uit de eerste time, maar de thuisploeg sprong onzuiver met de geboden mogelijkheden om.

 

El Messaoudi probeerde het een keer mooi vanop 30 meter, net over de dwarsligger. Hassane Bandé zorgde met een lekkere uithaal vanaan de rand van de zestien nog voor de 3-4, maar scheidsrechter Jonathan Lardot floot onverbiddelijk af na 93 minuten. En zo zou KV Mechelen zich haar makke eerste helft zwaar beklagen.

 

 

Wedstrijddigest:
KV Mechelen: Coosemans, De Witte, Vitas (46’ El Messaoudi), Croizet (72’ Matthys), Rits, Cocalic, Schoofs, Tomecak, Bandé, Ganvoula (55’ Pedersen), Rherras

RSC Anderlecht: Boeckx, Deschacht, Mbodji, Gerkens (85’ Chipciu), Onyekuru (91’ Obradovic), Appiah, Kums, Trebel, Dendoncker, Theodorczyk, Hanni (74’ Stanciu)

Doelpunten: 18’ Gerkens (0-1), 30’ Onyekuru (0-2), 34’ Schoofs (1-2), 37’ Onyekuru (1-3), 43’ Theodorczyk (1-4), 60’ Pedersen (2-4), 90’ Bandé (3-4)

Gele kaarten: 53’ De Witte, 70’ Hanni, 78’ Boeckx, 84’ Dendoncker, 93’ Stanciu)

Rode kaarten:

Scheidsrechter: Lardot, Godelaine, Lemaire en Smet

Toeschouwers: 16.713