Terug 13 oktober 2017

KV Mechelen - RSC Anderlecht: Trainersbabbel

“Die dertig minuten in de eerste helft: die kan je niet rechtzetten”, aldus Yannick Ferrera op zijn perspraatje na KVM-Anderlecht.

 

Ferrera: “We waren goed gestart. We hebben Anderlecht verrast, maar zij vonden snel een oplossing. Gerkens en Hanni konden hun ding doen en vonden de ruimte tussen de linies. Dat was ons grootste probleem. Afhakende spelers moet je altijd volgen en dat deden we niet. Daardoor werd het één grote opendeurdag. We maakten veel te veel tactische fouten en incasseerden zo die zware 1-4.”

 

Toch zag Yannick Ferrera zijn team in de tweede helft terugvechten tot 3-4.

“Er was meer wil in de groep in de tweede vijfenveertig minuten. De 2-4 viel en dan kregen we plots weer hoop. Al mogen we niet vergeten dat het ook 1-5 had kunnen zijn, enkele minuten eerder. Nu goed, we kwamen weer in de wedstrijd, al viel die 3-4 te laat om nog te kunnen stunten.”

 

Kan je dan als coach tevreden zijn dat je groep tegen Anderlecht nog drie keer scoorde of ben je dan kwaad over die opendeurdag?

“Ik zou mijn groep kunnen feliciteren met de drang naar voren die zich getoond hebben in de tweede helft. Maar eigenlijk is dat normaal. Het was niet normaal dat we die drang niet toonden in de eerste vijfenveertig minuten. Als je bovenaan wil meedoen en je speelt tegen zo’n kwalitatieve ploeg als Anderlecht dan mag je die fouten niet maken. Zo simpel is het.”