Terug 13 oktober 2017

KV Mechelen - RSC Anderlecht: Reacties

KV Mechelen verloor met 3-4 van RSC Anderlecht in een match waarin de thuisploeg twee gezichten toonde. Dat vroeg om een woordje uitleg.

Colin Coosemans: “Vandaag zagen we een KV Mechelen van voor de rust en een KV Mechelen van na de rust. In de eerste helft kwamen we overal een meter te laat en lieten we hen gewoon veel te veel voetballen. Als je dan vier doelpunten slikt tegen een ploeg als Anderlecht weet je dat het moeilijk wordt. We toonden in het verleden al dat we de weerbaarheid hebben om een scheve situatie recht te zetten en ook nu hebben we er in de tweede helft alles aan gedaan om terug in de match te komen. We bleven vechten en het werd nog even spannend, maar het mocht niet zijn en we blijven dus opnieuw zonder punten achter.”

Mats Rits: “We wisten hoe ze gingen spelen. We wisten dat Hanni tussen de lijnen ging spelen en toch lieten we ons keer op keer vangen. We gaven veel te gemakkelijk kansen weg en op die manier ga je dan de rust in met een pijnlijke 1-4 op het bord. In de tweede helft hebben we het veel beter aangepakt en gaven we veel minder weg.  We namen de wedstrijd zelf in handen. We kwamen nog terug tot op één doelpunt, maar onze derde treffer viel te laat en een punt zat er dus jammer genoeg niet meer in.”

Seth De Witte: “Voor de rust slikten we veel te makkelijk tegentreffers en daardoor liepen we gewoon constant achter de feiten aan. We moeten het niet onder stoelen of banken steken, het was gewoon slecht. De supporters maakten ons na de eerste helft duidelijk dat ze niet tevreden waren en dat begrijp ik volledig. Tijdens de rust hebben we de koppen bij mekaar gestoken en hebben we gezegd dat we een vijfde Brusselse treffer absoluut wilden vermijden en dat we er nog iets van gingen maken. Het publiek stond opnieuw achter ons en het ging wat beter, maar toch ben ik erg ontgoocheld door onze prestatie. Er volgen nu twee vitale weken. We moeten echt punten pakken.”