Terug 8 juli 2017

KV Mechelen - Olympiakos Piraeus: 0-6 (eindstand)

Een door blessures geteisterd en jeugdig KV Mechelen verloor vanavond met 0-6 van de Griekse kampioen Olympiakos.

 

Voor Malinwa was de partij tegen de Griekse kampioen van Besnik Hasi de eerste grote test van de voorbereiding. En die begon zeer moeizaam. Na 20 minuten keken de jongens van Ferrera al tegen een 0-2 achterstand aan.

Twee efficiënte prikken van de technisch vaardige bezoekers deden doelman Swolfs zich al snel omdraaien. Voor de kenners van het Griekse voetbal: het waren Elabdellaoui en Botia die scoorden.

 

De thuisploeg probeerde het zelf via een uitbraak van Matthys. Doelman Kapino redde fraai de steekbal van het nummer 7 van Malinwa. KV Mechelen kwam naarmate de rust naderde gevaarlijker opzetten, maar doelman Kapino beleefde een rustige eerste helft.

 

KVM-goalie Swolfs moest even later wel aan de bak: eerst voorkwam hij nog mooi de 0-3 van de doorgebroken El Fardou, maar even later was hij kansloos op een geweldige hoekschop van Fortounis die meteen tegen de touwen waaide.
Opmerkelijk, voor het eerst werd het gebruik van de videoref live getest. Zo gaf scheidsrechter Vertenten na het bekijken van de beelden een geel karton aan Pardo.

 

Efficiënt Olympiakos diept score uit

  KV Mechelen begon de tweede helft goed met kansen voor de ingevallen Bandé en Zeroual, maar het leer wou er niet in. Aan de overzijde hoefden de Grieken nog maar in de buurt van het doel te komen of de netten trilden. Marco Marin rolde de Mechelse defensie op en werkte eenzaam en alleen voor Swolfs af.  

Beide trainers stuurden heel wat nieuwe namen het veld op en dat kwam het spel niet ten goede. De ingevallen El Younoussi buitte een defensieve misser uit en zette de forfaitcijfers een kwartier voor affluiten op het bord. Nog was de kelk niet geledigd, want op de counter legde Ansarifard de 0-6 eindstand vast.   Wedstrijddigest:   KV Mechelen: Swolfs, Rherras (63’ Heyvaert), Vitas (63’ Filipovic), Cobbaut, Cocalic (63’ Smolders), Schoofs (46’ Claes), Matthys (70’ Soumah), El Messaoudi (70’ Wilms), Zeroual, Croizet (70’ Soladio), Pedersen (46’ Bandé) Doelpunten: 16’ Elabdellaoui (0-1), 21’ Botia (0-2), 38’ Fortounis (0-3), 60’ Marin (0-4), 75’ El Younoussi (0-5), 81’ Ansarifard (0-6) Gele kaarten: 35’ Pardo, 47’ Soladio, 55’ Botia