Terug 21 juli 2017

KV Mechelen - Excel Mouscron: 3-1 (einde)

KV Mechelen won vandaag met 3-1 van Excel Moeskroen. Bij de rust stond het 2-1 na doelpunten van Rits en Cocalic, na de pauze dikte Claes de score aan.

 

Het waren de bezoekers die de aanvangsfase domineerden. Veel gevaar leverde dat echter niet op: alleen een stevige kopstoot van de invliegende Bolingi die naast zoefde, kon Coosemans bedreigen.

 

Doelman Butez ging aan de overzijde diep meevoetballen, maar Matthys ontfutselde hem de bal. Het nummer zeven van KVM lobde het leer over de goalie, maar Godeau hield het leer uit de netten. Even later was het wel raak, Croizet legde in de zestien af voor Rits die heerlijk binnentrapte.

 

Moeskroen prikt tegen

Malinwa kon de voorsprong niet lang vasthouden: Bolingi strafte laks verdedigen wat later af. De thuisploeg zette echter voor de pauze nog orde op zaken: Edin Cocalic kopte een vrijetrap tussen paal en doelman Butez.

 

 

De Henegouwers kwamen fel uit de kleedkamers en Mbombo miste op een haar de gelijkmaker. Even later kwam Koc oog in oog met Coosemans te staan. De KV-goalie redde fraai.   De thuisploeg had tijd nodig om het evenwicht te herstellen: na een goed kwartier in de tweede helft kon Drazic op doelman Butez afgaan. De recentste aanwinst van de thuisploeg stuitte echter op de bezoekende keeper.

Claes met de 3-1

KV Mechelen trok uiteindelijk het laken een kwartier voor het einde naar zich toe. Glenn Claes zag zijn schot binnendwarrelen nadat doelman Butez het leer niet kon weren. 3-1 en daar bleef het bij tot aan het laatste fluitsignaal. Morgen, zaterdag, speelt Malinwa haar laatste oefenwedstrijd op het veld van Heist tegen Union SG om 16.30u.   Wedstrijddigest: KV Mechelen: Coosemans, Rherras (62’ Zeroual), De Witte (76’ Cobbaut), Vitas, Filipovic, Cocalic, Claes, Matthys, Croizet (62’ Jubitana), Rits (62’ Ninis), Drazic (76’ Bandé) Doelpunten: 29’ Rits (1-0), 38’ Bolingi (1-1), 44’ Cocalic (2-1), 70’ Claes (3-1), Gele kaarten: 53’ Mbombo