Terug 24 oktober 2017

KV Mechelen - Sporting Lokeren: 0-2 (eindstand)

KV Mechelen zit in de hoek waar de klappen vallen: het werd vanavond koud gepakt door 1 zeer vroeg en laat doelpunt van Lokeren. Niet dat Malinwa barslecht stond te voetballen of het truitje niet nat maakte, nee, daaraan lag het zeker niet. Maar wie kans na kans mist en zelf goals incasseert, maakt keihard kennis met de harde wetten van het voetbal.

 

Bandé, Croizet, Matthys, Ganvoula en De Witte scoorden – tot wanhoop van het niet aflatende legioen – niet. Skulason maakte de Lokerse hold-up en de Mechelse knock-out op het einde compleet met de 0-2.

 

We waren nog maar net gestart of Malinwa moest al achtervolgen. Mijat Maric kon in het pak uithalen en van dichtbij scoren.

 

Lokeren bleef de gevaarlijkste ploeg en kwam ei zo na op 0-2 toen Tomecak maar net voor De Ridder het leer in corner kon verwerken. Ook De Sutter probeerde het eens: Coosemans stond pal. Malinwa kreeg van de Waaslanders de bal en moest optornen tegen een stevig bezoekend blok. Peter Maes had de wedstrijden van de afgelopen weken goed bestudeerd en speculeerde op snelle flitsen om opnieuw te scoren. De Sutter was dicht bij die tweede Lokerse goal, zijn schot ging voorlangs.

Bandé stuit op Verhulst

 

KV Mechelen leek stilaan meer greep te krijgen over de partij, maar kende bij een zeldzame kans pech dat de bezoekende goalie goed geslapen had. Tomecak speelde een perfect lopende Bandé aan, doelman Verhulst redde op een geweldige manier.

 

Achterin bleef het bijwijlen bibberen voor de thuisploeg. Zo miste Benchaib alleen voor Coosemans een uitgelezen kans. Lokeren leek dichter bij de 0-2 dan KVM bij de gelijkmaker, al hadden Bandé en Croizet luttele seconden voor het rustsignaal moeten scoren. Een bezoekend been en doelman Verhulst hielden geel en rood van de 1-1.

 

Kans na kans voor KVM

 

KV Mechelen kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamers en trachtte Lokeren onder druk te zetten. Matthys liep zich stuk op Verhulst en co, Croizet kon een fraaie actie van Tomecak niet verzilveren.

 

De thuisploeg verdiende ondertussen de gelijkmaker, maar miste kans op kans. De pas ingevallen Ganvoula mocht zo alleen naar Verhulst draven, hij plaatste het leer echter over. Lokeren was echt nergens meer, maar die vervloekte 0-1, nee, die geraakte maar niet van het scorebord.

 

Wase hold-up

De tijd tikte genadeloos in het nadeel van de jongens van Caluwé. Nog één keer was Malinwa heel dicht bij de 1-1, De Witte kopte in het slot centimeters naast de verkeerde kant van de paal. Twee minuten voor tijd nam Skulason met een afstandsschot alle twijfel weg: Lokeren pleegde de perfecte hold-up, Malinwa lag knock-out tegen het gras.

 

Wedstrijddigest:

 

KV Mechelen: Coosemans, El Messaoudi, De Witte, Matthys (65’ Kolovos), Pedersen (56’ Ganvoula), Croizet, Rits, Schoofs, Tomecak, Cobbaut, Bandé (77’ Drazic)

Lokeren OVL: Verhulst, Mijat, Skulason, Overmeire, De Sutter (77’ Enoh), Kelhi (71’ Rassoul), De Ridder, Filipovic J., Soder, Benchaib (84’ Michel), Mpati

Doelpunten: 1’ Maric (0-1), 88’ Skulason (0-2)

Gele kaarten: 22’ El Messaoudi, 29’ Skulason, 32’ Benchaib, 32’ Coosemans, 33’ Rits, 74’ Overmeire

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Verboomen, Hermans, Vanpoucke en Delferière

Toeschouwers: 10.879