Terug 24 oktober 2017

KV Mechelen - Sporting Lokeren: Trainersbabbel

Tom Caluwé had de weinig benijdenswaardige taak om na de 0-2 de pers te woord te staan. “Er is maar één weg: die van hard werken en opnieuw vertrouwen opdoen.”

 

De opdracht van KVM – winnen tegen Lokeren – kende al van bij de start van de partij een stevige valse noot.

“Onze wedstrijd startte met een 0-1 achterstand. Als je dat in deze moeilijke omstandigheden tegenkomt, tja, dan kruipt meteen de angst in de ploeg. En dat zag je ook: we stonden krampachtig te voetballen. Het was zeer moeizaam die eerste helft.”

Malinwa had evenwel in de tweede helft alle troeven in handen om minstens een gelijkspel uit de brand te slepen.
“Tijdens de rust hebben we samengezeten en ons oorspronkelijke plan herhaald. Want anders zouden we meteen tegen een tweede doelpunt aanlopen. Dat hebben de spelers goed opgepikt. Ik zag veel inzet en kansen. We hebben een goede tweede helft gespeeld. Alleen, we scoorden niet hé.”

 

Nochtans versierde KVM kans na kans.

“Om punten te pakken, moet je zeker één keer scoren uit vier, vijf kansen. Dat lieten we na. En ja, dan incasseer je op het einde nog de 0-2. Maar we hadden sneller moeten scoren. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Wij scoorden niet, Lokeren wel. Er is maar één weg om hier uit te geraken: die van hard werken en opnieuw vertrouwen opdoen.”