Terug 10 september 2017

KV Mechelen - KV Oostende: 1-1 (Eindstand)

KV Mechelen en KV Oostende speelden een leuke wedstrijd bij elkaar met veel strijd en verbetenheid. Na een sterke start vergat Malinwa te scoren en dat leek geel en rood zuur op te breken na rood voor Rherras en een goal van Musona diep in de tweede helft. Maar Malinwa bleef knokken en zette uiteindelijk via invaller Bandé de verdiende 1-1 op het bord.

 

Malinwa – met nieuwkomer Ganvoula meteen in de basis – zette de bezoekers de eerste minuten constant onder druk: doelman Vanhamel had zijn handen vol om hoekschop na hoekschop uit zijn touwen te houden.

Een rechtstreekse corner van Schoofs draaide zo bijna rechtstreeks binnen en toen KVO-goalie doelman Vanhamel toch eens onder de bal doorging, miste de kopbal van Ganvoula de nodige precisie.

 

Even later dook Matthys op in de zestienmeter: hij kreeg het leer niet voorbij het pak verdedigende groene benen. Het was duidelijk: er stonden drie gouden punten op het spel. Zowel de thuis- als de kustploeg vochten een verbeten strijd uit op het middenveld. Maar als er één elftal het doelpuntje wel verdiende, dan was het Malinwa wel.

 

 

Even KVO   Oostende maakte in de zone van de waarheid nauwelijks iets klaar tot KV Mechelen zelf een cadeautje uitdeelde. Cocalic speelde achteraan slecht in, Berrier kon onvoldoende bij de bal om het geschenkje in dank aan te nemen. Diezelfde Berrier mikte luttele minuten later een vrijetrap perfect door het muurtje, maar een helder kijkende Coosemans dook onverdiend onheil uit de hoek.

Na de pauze stak KVO de neus aan het venster: de boomlange Gano kopte voorlangs. Aan de overzijde trachtten Rits en Croizet het ook eens van ver. De wedstrijd bleef in evenwicht met bijwijlen leuke combinaties aan beide kanten, maar kantelde helemaal toen Rherras de doorgebroken Musona neerhaalde. Rood was het harde, terechte verdict.   De thuisploeg kreeg meteen een dubbele mokerslag te verwerken. Niet alleen moest het nog twintig minuten verder met tien, het keek ook tegen een plotse 0-1 achterstand aan. Musona glipte door de Mechelse defensie en liet een kansloze Coosemans het nakijken.

Bandé met de gelijkmaker

Nee, het zag er plots niet echt vrolijk uit voor geel en rood. De strijdlust bleef, maar ongetwijfeld gingen de Mechelse kopjes al aan het malen. Maar een strijdend Malinwa kwam er toch nog eens uit. Oude krijger Matthys zette voor, jongeling Bandé knalde heerlijk binnen.

De spanning bleef te snijden in het AFAS Stadion, Musona krulde een vrijetrap in de extra tijd over de kooi van Coosemans, Claes probeerde het van ver op Vanhamel. Maar het bleef bij de één-één en daar mag KVM achteraf gezien wel blij mee zijn.

 

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Coosemans, Rherras, Cocalic, Vitas, Cobbaut, Rits, Schoofs, Croizet (70’ Claes), Matthys, Kawaya (56’ Bandé), Ganvoula (77’ Pedersen)
KV Oostende: Vanhamel, Lombaerts, Siani (46’ Jali), Berrier (87’ Akpala), Musona, Bjelica, Vandendriessche, Capon, Milic, Canesin (66’ Conté), Gano
Gele kaarten: 5’ Siani, 40’ Cocalic, 54’ Kawaya, 89’ Gano
Rode kaarten: 68’ Rherras
Doelpunten: 66’ Musona (0-1), 78’ Bandé (1-1)
Scheidsrechters: Verboomen, Dens, Lemaire en D’Hondt
Toeschouwers: