Terug 10 september 2017

KV Mechelen - KV Oostende: Trainersbabbel

“Ik ben fier dat mijn team nog heeft kunnen terugvechten.” Voor u samengevat: Yannick Ferrera na KVM-KVO.

 

Ferrera: “We zijn stevig gestart met veel drang naar voren. Doel was om met veel intensiteit druk op de bal te zetten en kansen te creëren. Jammer genoeg scoorden we niet en is Oostende in de tweede helft veel beter uit de kleedkamer gekomen. Dan was er meer evenwicht.”

 

En bijna ook de uppercut diep in de tweede helft toen KVM tot tien herleid werd en de 0-1 incasseerde.

“Dat was een bijzonder pijnlijk moment. Ik had niet verwacht dat mijn jongens nog zouden kunnen reageren. Ik ben bijzonder fier dat ze enerzijds de gevraagde intensiteit bij de start van de match hebben getoond en anderzijds uit zo’n situatie toch nog terug te keren.”

Maar moet je als KV Mechelen nu teleurgesteld zijn of juist tevreden zijn met een nieuw gelijkspel?
“Eigenlijk zijn we gefrustreerd omdat we dominant voetbalden, maar weer met één punt achterblijven. Hopelijk kunnen we snel weer aanknopen met een overwinning. Dat zegegevoel, daar snakken we naar.”

 

Enige consternatie was er in het stadion toen Ferrera de sterke Croizet verving.
“Croizet heeft nog nooit zoveel gelopen sinds ik hier coach ben. Hij heeft bijzonder hard gewerkt en het was tijd voor een wissel, want je verliest na je tijd toch je intensiteit. Het doel was om met Claes een loper in te brengen gezien we net tot tien gereduceerd waren. Na het tegendoelpunt hebben we ons systeem nog eens aangepast. Ik begrijp dat het publiek misschien mijn keuze niet snapt, maar met een harde werker als Claes voetbalt volgens de waarden van deze club. Hij blijft alle steun nodig hebben.”

 

Hassane Bandé scoorde opnieuw als invaller en dat plezierde de coach duidelijk.
“Hij maakt bijzonder veel progressie. Tijdens de voorbereiding liep het minder tegen de professionele clubs, maar nu bewijst hij zijn meerwaarde. Hij gebruikt al veel slimmer zijn lichaam en kan bovendien op verschillende plaatsen op het veld uit de voeten. Bovendien heeft hij een geweldige mentaliteit. Zijn goal telt echt wel dubbel als je nu naar de stand kijkt.”