Terug 10 september 2017

KV Mechelen - KV Oostende: Reacties

KV Mechelen en KV Oostende deelden vandaag de punten en dat zorgde voor een dubbel gevoel bij de Mechelse spelers. Met een man minder een punt uit de brand slepen is zeker niet slecht, maar er zat meer in volgens Mats Rits.

Rits: “Ik vind dat we vandaag drie punten verdienden. We zetten constant druk, waren scherp in de duels en brachten vrij goed voetbal. Het was één van onze betere matchen van het seizoen. Door met tien te vallen, werd het moeilijk, maar we knokten en pakten door een mooi doelpunt toch nog een punt. Vier punten is natuurlijk een magere oogst. We hadden al verder moeten en kunnen staan.”

Ook Tim Matthys zat met gemengde gevoelens na de wedstrijd.

Matthys: “Ergens heb ik gezien de omstandigheden van vanavond een goed gevoel omdat we met tien toch nog langszij kwamen en een punt pakten. Met onze positie in de rangschikking mogen we uiteraard niet tevreden zijn. We zullen hard moeten blijven werken en de wedstrijden die de komende weken op het programma staan zijn niet de makkelijkste, maar we zullen er alles aan doen om punten te sprokkelen.”

Nieuwkomer Ganvoula verscheen vanavond meteen aan de aftrap.

Ganvoula: “Ik voel me welkom in Mechelen en was ook blij dat ik van de coach meteen het vertrouwen kreeg om te starten. Door de rode kaart werd het ineens een moeilijke wedstrijd, maar we knokten ons toch terug in de match. We lieten ons hoofd niet hangen en bleven werken. Al bij al is het toch jammer want er zaten vandaag drie punten in. Het seizoen is nog lang en er volgen nog veel wedstrijden. We krijgen de trein nog wel helemaal op de rails.”

De voorzitter predikte rust na de match.

Timmermans: “Toen het 0-1 was en we met tien stonden, was ik wel even bang dat we zouden verliezen natuurlijk. De groep heeft karakter getoond en met een mooi doelpunt hebben we toch een punt gepakt. We staan nog in de kelder van het klassement, maar we groeien stilaan naar een beter niveau. Je mag ook niet vergeten dat we nog enkele geblesseerde jongens gaan recupereren in de volgende weken. Het is echt niet nodig om te panikeren. We blijven rustig en werken hard.”