Terug 12 september 2017

KV Mechelen - KV Oostende: De vijf van de week

Voor u bijeengesprokkeld: de vijf van de week.

 

1. De première van de week

De wedstrijd tegen Oostende zorgde voor een première in Mechelen. Voor het eerst was er een videoref aanwezig in het stadion.

2. Het gedurfde shirt van de week

Ook voor Aleksandar Bjelica was het een bijzondere avond. Hij stond voor het eerst terug op de Mechelse grasmat na zijn veelbesproken transfer naar KV Oostende. De Servische Nederlander werd door het thuispubliek van de eerste tot de laatste minuut uitgefloten. Eén iemand heeft alvast niet mee gefloten.

3. Het gebrek aan respect van de week

Die Mechelse grasmat was trouwens het onderwerp in een opstootje met Franck Berrier. Bezoekende spelers moeten na het douchen het veld oversteken om naar hun spelersbus te stappen. De terreinverantwoordelijke vroeg aan de Fransman om niet met de wieltjes van zijn trolley over het gras te rijden, maar hij deed dat toch en kreeg het vervolgens aan de stok met een steward.

4. De brave journalist van de week

Toen doelman Coosemans na de wedstrijd naar de kleedkamer liep, werd hij aangeklampt door een journalist die vroeg of hij één ding mocht vragen. Coosemans reageerde snedig: “Echt één ding? Dat mag wel, ja!” De journalist was eventjes van zijn melk en hield het zowaar bij één enkele vraag.

5. De positivo van de week

Het glas kan half vol of half leeg zijn, het is maar hoe je het bekijkt…