Terug 4 november 2017

KV Mechelen - KV Kortrijk: 2-0 (eindstand)

Feest in het AFAS Stadion! Malinwa won na een sterke collectieve prestatie verdiend met 2-0 van KV Kortrijk en laat zo de rode lantaarn aan Eupen.

 

KV Mechelen startte gesteund door het thuispubliek enthousiast aan de partij. De eerste kans was voor Mats Rits, zijn schot stuitte op Kaminski. Ook een vrijetrap van Schoofs en opnieuw Rits eindigden op de West-Vlaamse goalie.

 

Malinwa domineerde de eerste helft, maar miste precisie om Kortrijk uit verband te spelen. De bezoekers speculeerden op het succesrecept van Lokeren en andere tegenstanders van de afgelopen weken: verdedigen én counteren. Eén gevaarlijke uithaal van Chevalier niet te nagesproken, lukte dat snel uitbreken niet.

 

Ook geel en rood geraakte maar moeilijk in de zone van de waarheid. Nochtans probeerden Rits en co met snelle acties gevaar te creëren, maar echt gevaar, nee, dat kregen we niet te zien in de eerste helft.

 

 

Nagelbijten in tweede helft

En hetzelfde scenario ontrolde zich in de tweede vijfenveertig minuten. Met nog meer drang naar voren zwoegde en wroette KVM om de bezoekende defensie te ontgrendelen. 63 minuten ver lukte het na heel wat verwoedde pogingen dan toch. Schoofs krulde een vrijetrap scherp voor, Buddé zette onder druk van Bandé het leer in eigen doel.

Bandé met de geweldige 2-0!

 

De ban leek gebroken, want even later stond het al twee-nul na een heerlijke actie tussen de ingevallen Matthys en spring-in-‘t-veld Bandé. Die laatste werkte zijn achtste van het seizoen op geweldige wijze af.

 

De thuisploeg zakte nadien terug in de organisatie, al kreeg het nog twee uitgelezen kansen om de wedstrijd helemaal te beslissen. Tim Matthys mikte naast. Drie minuten voor het einde kwam Drazic oog-in-oog met Kaminski, de KVK-doelman redde.

 

Gouden punten

Kortrijk moest plots echt wel gaan aanvallen om een stevige crisis af te wenden, maar buiten een schot van de ingevallen Stojanovic had Coosemans nauwelijks werk. En zo pakte Malinwa met een mooie collectieve prestatie eindelijk drie gouden punten.

 

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Coosemans, Paulussen (91’ Kawaya), El Messaoudi, Pedersen (75’ Drazic), Croizet (60’ Matthys), Rits, Filipovic, Schoofs, Tomecak, Cobbaut, Bandé

KV Kortrijk: Kaminski, Kovacevic, Rougeaux, Ajagun (61’ Stojanovic), Chevalier, Van der Bruggen, Azouni, Verboom, Budde, D’haene (75’ D’haene), Perbet (66’ Budkivskyi)

Doelpunten: 63’ Budde (own, 1-0), 67’ Bandé (2-0)

Gele kaarten: 55’ Rougeaux, 60’ Cobbaut, 67’ Pedersen, 88’ Paulussen, 90’ Verboom

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Vertenten, De Neve, Nijssen en Boucaut

Toeschouwers: 12.553

Over de wedstrijd: