Terug 4 november 2017

KV Mechelen - KV Kortrijk: Trainersbabbel

Aan de trainerstafel in de perszaal na de wedstrijd: een tevreden Aleksandar Jankovic. “De drie punten zijn het belangrijkst, maar de manier waarop mocht er ook wezen.”

 

Jankovic: “Dit was een belangrijk moment voor de club. Ik ben blij met de reactie van de spelers en met de kracht en de agressiviteit waarop zij stonden te voetballen. De drie punten zijn het belangrijkst, maar de manier waarop mocht er ook wezen. En bovendien, we pakken onze tweede cleansheet van het seizoen.”

Opmerkelijk, want KV Mechelen voetbalde met een nog nooit eerder neergezette defensie.

 

“Al mogen we dit nooit als een excuus gebruiken. Dit was geen alibi-defensie. Er stonden elf volwaardige, fitte titularissen tussen de lijnen. Het was kwestie van kalm te blijven tegen spelers zoals Chevalier. Indien we de stabiliteit wisten te houden, dan zouden de doelpunten wel volgen.”

 

Uitblinker vanavond was zonder meer Hassane Bandé. Ook Aleksandar Jankovic strooide met complimentjes.

“Hij scoorde weer, maar dat niet alleen. Hij neemt altijd veel verantwoordelijkheid, heeft de perfecte mentaliteit en zijn manier van voetballen geeft de ploeg energie.”

 

Nu wachten twee weken interlandbreak voor de partij in Charleroi.

“Er is nog veel werk, maar deze overwinning laat ons toe om in een aangenamere werkambiance de volgende wedstrijd voor te bereiden.”