Terug 4 november 2017

KV Mechelen - KV Kortrijk: Reacties

De opluchting in het stadion was enorm na de belangrijke zege tegen Kortrijk. In de kleedkamer was dat uiteraard ook het geval.

Coosemans: “Het was een belangrijke match en er zat uiteraard druk op de ketel. Voor de rust merkte je dat nog wel. Zolang het in zulke matchen nul-nul blijft, is het toch moeilijk voetballen. Na de eerste treffer speelden we bevrijd. Na het snelle tweede doelpunt zaten we min of meer op rozen. Ik denk dat we vanavond het Malinwa gezien hebben dat er moet staan. De clean sheet is mooi voor de statistieken, maar ik wil gerust dertig matchen winnen en telkens een tegentreffer slikken. We moesten vandaag aan de bak met een onuitgegeven verdediging, maar de jongens hebben het erg goed gedaan. Het liep vlot en we gaven weinig weg.”

Rits: “We hadden van de eerste tot de laatste minuut het overwicht en de zege was absoluut verdiend. Het was niet altijd het beste voetbal, maar het belangrijkste was dat we de drie punten pakten vanavond. We moeten nu hard verder werken want de weg is nog lang. We zijn er nog niet. We moeten naar onszelf kijken en blijven knokken voor elk punt.”

Schoofs: “De opluchting was enorm na het laatste fluitsignaal. We zaten in een moeilijke situatie en de drie punten moesten echt gepakt worden. Sinds deze week hangt er opnieuw een positieve vibe in de kleedkamer. De trainer vroeg ons om met een groot hart te spelen om zo het stadion mee te krijgen. Dat is gelukt. Met deze mentaliteit moeten we het doen. We speelden als één blok en iedereen knokte voor elkaar. Het was door een aantal wijzigingen in het begin nog even zoeken in de opbouw, maar alles viel vrij snel in de plooi. We kregen vooral na de rust een aantal kansen en deze week gingen die wel binnen. Het was vandaag alles of niks. Met één punt waren we niks. We hebben de drie punten gepakt en dat was verdiend!”

Cobbaut: “We hebben vandaag goed gespeeld in vergelijking met de voorbije weken. We hebben de zege zeker niet gestolen. De vechtlust en de drang om te winnen waren duidelijk aanwezig. De overwinning doet echt deugd. De interlandbreak op deze manier aanvatten is natuurlijk een heel ander verhaal dan wanneer je hier verloren zou hebben. Of het aanpassen was op deze positie? Het was wel even geleden, maar het was ook niet de eerste keer. Al zet de coach me in de spits of in de goal, ik zal me altijd voor de volle 100 procent geven.”

Paulussen: “Het was natuurlijk een verrassing dat ik in de basis stond. Ik was al een keertje ingevallen, maar dit is natuurlijk iets anders. Ik kom van heel erg ver en ik ben dan ook heel tevreden, maar in de eerste plaats met de zege. We speelden met karakter en we hebben verdiend gewonnen. Ik leef nu gewoon van match tot match. Ik zie wel wat de toekomst brengt. Het kan in het voetbal heel snel gaan. Ik heb de laatste maanden zowat alles meegemaakt. In juli en augustus kwam ik gewoon een loopschema afwerken en vanavond kreeg ik een applauswissel en scandeerden de fans mijn naam. Iedereen is me blijven steunen. Zowel mijn vrienden en familie als veel mensen binnen de club en daar ben ik hen dankbaar voor.”

Bandé: “Ik ben blij dat we eindelijk terug gewonnen hebben. Dit voelt zo goed! Het was ook fijn dat ik met een doelpunt mijn steentje kon bijdragen. Ik geniet echt elke dag van de steun van de fans. Ze stonden vandaag opnieuw massaal achter het team en dat heeft ons geholpen om de punten te pakken.”