Terug 6 november 2017

KV Mechelen - KV Kortrijk: De vijf van de week

Voor u bijeengesprokkeld: de vijf van de week.

 

1. De geluksbrenger van de week

We hadden een geluksbrenger zaterdag. Als grote fan van Malinwa mocht Cis de aftrap geven, de wedstrijd volgen naast zijn idool Seth de Witte en nadien op het veld de zege vieren. Cis kreeg afgelopen week zeer slecht nieuws over de kanker waar hij tegen vecht.
Opmerkelijk, ook de vader van ex-KVM-speler Aleksandar Bjelica had het bericht opgepikt. Hij gaf Cis een gesigneerd shirt van zijn zoon.

2. De wonderbaarlijke terugkeer van de week

In het begin van het seizoen zat Laurens Paulussen niet eens in de kern, een tijdje geleden mocht hij even invallen, vier weken geleden werd hij geopereerd aan zijn blinde darm en zaterdag stond hij in de basis én speelde hij een dijk van een match.

Thanks for the support yesterday ⚽️ #greatfeeling

Een bericht gedeeld door Laurens Paulussen (@laurenspaulussen) op

3. De broekzak van de week

De komst van Kortrijk betekende ook de komst van Jérémy Perbet. Eind augustus kon Malinwa de spits huren, maar het koos toen voor Silvère Ganvoula (zaterdag op de bank). Perbet kreeg trouwens geen enkele kans. Of zoals deze twitteraar het verwoordde:

4. De ‘belangrijke’ mededeling van de week

Na de match riep doelmannentrainer Lazic de jongens van de geschreven pers allemaal samen voor een belangrijke mededeling. Hij nam één van de journalisten bij de schouders en vroeg aan diens collega’s om te publiceren dat de man in kwestie een mooie auto heeft, maar dat hij nog nooit zo een vuil exemplaar gezien heeft. De grapjas zei trouwens ook dat hij hem een abonnement op de carwash cadeau ging doen. We zijn benieuwd!

5. De nieuwe naam van de week

Door het niet speelklaar geraken van Cocalic moesten er op het laatste moment nog wijzigingen aangebracht worden aan het blad met de opstellingen. Als iets snel moet gaan, loopt er soms al eens iets mis. Zoek de fout! Oudere lezers mogen ons het juiste antwoord bezorgen op een gele briefkaart…