Terug 12 augustus 2017

KV Mechelen - AA Gent: Trainersbabbel

Gemengde gevoelens bij coach Yannick Ferrera. “Ik ben blij dat we vlak voor het einde nog een punt binnenhalen, maar ik had ook het gevoel dat er meer inzat.”

 

Ferrera: “We hebben vandaag alles geprobeerd om een eerste zege binnen te halen. In de eerste helft stonden we tactisch niet slecht en creëerden we ook een aantal kansen. We speelden alleen met te weinig lef.”

Durf, dat was er wel in de tweede helft.

“We versierden veel “situaties”. We waren heel veel in de zestienmeter van Gent en dat is positief. Akkoord, het was vaak “net niet”, maar we waren er wel. We toonden plots wel lef. Achteraf heb ik zo gemengde gevoelens. Ik ben blij dat we vlak voor het einde nog een punt binnenhalen, maar ik had ook het gevoel dat er meer inzat.”

In de eerste helft incasseerde Malinwa een vermijdbaar tegendoelpunt.

“Tja, dat was een individuele fout. Dit kan gebeuren, al moeten we dat wel corrigeren. Uiteindelijk halen we drie op negen na matchen tegen Standard en Gent. Dat is niet slecht. We hadden nul op negen kunnen hebben, maar ook negen op negen. Het zijn gekke wedstrijden waarin we nog iets teveel weggeven. Zowel offensief als defensief.”

Toch spotte het almachtige oog van de coach vooral positieve punten.

“Wat ik tot nu toe zag, stemt me gerust. Niet alles was goed en we hebben nog veel werk aan de winkel, maar we zitten op schema. Het kan een mooi seizoen worden.”

Microfoontjes goed zetten voor de analyse van het opperhoofd #kvmgnt #kvmechelen #persconferentie

Een bericht gedeeld door KV Mechelen (@kvmechelen) op