Terug 12 augustus 2017

KV Mechelen - AA Gent: Reacties

KV Mechelen leek lange tijd met lege handen achter te blijven, maar in het slot deed Tim Matthys het AFAS-stadion dan toch ontploffen. Balans na drie wedstrijden: nog niet gewonnen, maar ook nog niet verloren. Matthys: “Het doet me enorm veel plezier dat ik op mijn 33e nog steeds beslissend kan zijn voor de ploeg. Dat het net tegen Gent was, blijft natuurlijk speciaal voor mij. Ik voelde vlak voor de rust dat ik mijn kans zou krijgen in de tweede helft. Ik heb me volledig gegeven en kon gelukkig nog voor de gelijkmaker zorgen. Eigenlijk had ik nog de winnende treffer aan mijn voet, maar de bal bleef iets te ver onder mij steken om goed te kunnen uithalen. Ik ben heel tevreden met mijn invalbeurt. De coach heeft de eerste drie wedstrijden voor dezelfde namen gekozen, maar met deze prestatie heb ik toch laten zien dat ik nog niet afgeschreven ben. Ook de steun van de supporters doet me enorm deugd. Wanneer je dat stadion ziet ontploffen, wanneer mijn naam door het stadion galmt: ook op mijn leeftijd bezorgt me dit nog steeds kippenvel.”

Schoofs: “Ik denk dat we tevreden moeten zijn met dit punt. Gent kwam sterk voor de dag vandaag en zeker in de eerste helft hadden we het knap lastig. We waren te braaf en moesten het spel ondergaan. Na de pauze kwamen we sterker uit de kleedkamer. De wil was er om de scheve situatie recht te zetten en gelukkig prikte Matthys dan de gelijkmaker.”

Cobbaut: “Persoonlijk was dit mijn minste prestatie van dit seizoen. Ik heb wel alles gegeven en op het einde zat ik echt kapot. Kalu is echt een goede voetballer: snel, technisch en heeft een actie in huis. Ik geef toe: het doelpunt van Gent is mijn fout. Dit is jammer. Gelukkig kwamen we toch nog terug. We speelden drie wedstrijden dit seizoen die we konden winnen, maar ook konden verliezen. Het is logisch dat we dus met gemengde gevoelens zitten en nood hebben aan een overwinning.”