Terug 14 augustus 2017

KV Mechelen - AA Gent: Randnieuws

DE VIJF VAN DE WEEK

1. Het boomweetje van de week

Hein Vanhaezebrouck antwoordde na de wedstrijd op de vraag of Gent als hoge boom momenteel veel wind vangt als volgt: “We zijn zo groot als een populier. Hoe groot worden die eigenlijk? 30 meter?” Wij vonden het onze taak om dat even op te zoeken. Volgens Wikipedia worden populieren gemiddeld 40 meter. Ze kunnen overigens zelfs tot 200 jaar worden. Graag gedaan Hein en je weet het, als we nog eens iets voor je kunnen doen…

2. De uitspraak van de week

Over bomen weet de Gentse trainer niet zo erg veel, maar over vlees blijkbaar wel. Hij deed in de aanloop naar de match volgende uitspraak over zijn eigen ploeg: “Sommige spelers hun houdbaarheidsdatum is niet langer dan die van een broodje préparé!”

3. Het toeval van de week

Dat het clubrecord aan abonnees sneuvelde weet u vast al. Dat het uitgerekend Jordi Vanlerberghe was die het 9500e exemplaar kwam halen ook. Veel mensen denken dat dit mooi in scène gezet was, een marketingstuntje om aandacht te krijgen. Niets is minder waar. Jordi kwam tickets halen voor KVM-Gent en realiseerde zich dat zijn vader nog een seizoenskaart nodig had. Na een telefoontje met pa haalde hij zijn portefeuille boven en mocht hij als 9500e abonnee prompt op de foto. Zo is het gelopen. We zweren het op het communiezieltje van onze voorzitter.

 

4. De quote van de week

Over de (video)scheidsrechters is in deze nog jonge competitie al veel ophef geweest. Ook zaterdag was er regelmatig gemor te horen op de tribunes. Eén van de supporters in vak I uitte zijn ongenoegen wel erg expliciet: “Dieje referee zijne labrador en zijne witte stok staan nog in de kleedkamer zeker?!”

5. De songkeuze van de week

De stadiondeejay zat er na het laatste fluitsignaal knal op. Hij liet Buffalo Soldier van Bob Marley and the Wailers door de luidsprekers knallen. Het lied gaat eigenlijk over zwarte Amerikaanse legereenheden die tegen de Indianen vochten. In zekere zin was het lied dus nog extra toepasselijk aangezien Malinwa tot de laatste minuten gestreden heeft om de nederlaag te vermijden.