Terug 29 november 2017

KV Mechelen - KRC Genk: 1-1 (4-5 na penalty’s)

Malinwa werd na een echt cupduel door Genk uit de beker geknikkerd na strafschoppen. KV Mechelen en Genk hielden elkaar lang in evenwicht na snelle goals van Pedersen en Ingvartsen. 

 

Na een beklijvende You’ll Never Walk Alone ter ere van de overleden Cis ontspon zich meteen een ouderwets bekerscenario. Genk versierde een geweldige kans via Pozuelo, Coosemans haalde de krul met de vingertoppen uit zijn doel. Aan de overzijde was het wél bij de eerste kans bingo. Pedersen dook voor de neus van doelman Vukovic op en deed het AFAS Stadion al na vier minuten dansen.

 

Rood voor El Messaoudi

 

Lang duurde het feestje niet, want een minuut later trok El Messaoudi even aan Buffel, scheidsrechter Dierick kwam met het zware verdict: penalty én rode kaart. Ingvartsen nam het cadeautje in dank aan en zette zonder aarzelen de 1-1 op het bord.

 

Het was uitkijken hoe Malinwa met deze vroeg tegenslag zou omgaan tegen de altijd vinnige Genkenaars. KV Mechelen trok zich in terug in de organisatie, maar kwam toch een aantal keer bij Vukovic. Claes zag zijn schot afwijken en tegen de paal stranden.

 

De bezoekers konden niet meteen voor groot gevaar zorgen. Mogelijkheden waren er wel, maar precisie in de laatste pass, nee, die ontbrak om Malinwa echt bij de keel te grijpen.

 

Tien tegen tien

 

Even na het halfuur moest ook Genk met tien man verder. Malinovskyi haalde Bandé met een slaande beweging onderuit en de hoop bij de thuisploeg op een verlengd bekeravontuur was weer helemaal terug.

 

Toch bleef het uitkijken voor de Genkse oude getrouwe Thomas Buffel. Hij wrong zich weer centraal door defensie, een heldere Coosemans redde in extremis.

 

Strijd en tactische plannetjes

 

Ook de tweede helft leverde een leuke bekerstrijd op. Pedersen was de eerste die uithaalde, Vukovic pakte. De bezoekers probeerden met enkele snelle acties KVM uit verband te spelen, maar de Mechelse defensie hield de rangen gesloten. Gaandeweg nam de organisatie het over van de aanvallende intenties.

 

Het werd een echte cupmatch, veel spanning en een verbeten strijd om alsnog te kunnen doorstoten naar de kwartfinales. Malinwa versierde kansen via de altijd aanwezige Bandé, maar Vukovic hield Genk recht. De bezoekers zelf kwamen in het slot via een vrijetrap van Schrijvers nog even piepen, maar de goal viel niet in de reguliere speeltijd.

Scheidsrechtersklucht verlengt verlengingen

Bij het begin van de tweede verlenging gaf scheidsrechter Dierick aan dat hij niet verder meer kon. Wissel met vierde ref Laforge denk je dan, maar dat ging blijkbaar niet. Dus moest de stadionomroeper op zoek naar een referee uit het publiek.

 

Met een Chinese vrijwilliger langs de lijn konden we opnieuw gaan voetballen. Ingvartsen en Bandé bleven de gevaarlijkste van het veld. Bandé lanceerde nog de ingevallen Leal, maar die lepelde het leer over en naast. En zo was het wachten op een nagelbijtende strafschoppenreeks.

 

Kawaya mist, Genk feillloos vanop het penaltypunt De strafschoppenreeks ging gelijk op. De Witte en Rits keilden mooi binnen, ook Ingvartsen en Pozuelo zetten gelijk. De ingevallen Kawaya strandde wel op doelman Vukovic en dat zou een dure misser blijken, want Genk bleef feilloos de ballen voorbij Coosemans trappen. En zo werd KV Mechelen ondanks een sterke cupmatch ongenadig uit de beker geknikkerd. Wedstrijddigest: KV Mechelen: Coosemans, Paulussen, El Messaoudi, De Witte, Pedersen, Rits, Cocalic, Kolovos (58’ Filipovic), Cobbaut, Bandé, Claes (75’ Kawaya) KRC Genk: Vukovic, Khammas (100’ NAstic), Zhegrova, Ingvartsen, Colley, Malinovskyi, Buffel (91’ Benson), Schrijvers, Pozuelo, Mata (50’ Maehle), Aidoo Doelpunten: 4’ Pedersen (1-1), 7’ Ingvartsen (pen, 1-1) Gele kaarten: 27’ Mata, 60’ Claes, 95’ Rits, 120’ Aidoo Rode kaarten: 6’ El Messaoudi, 35’ Malinovskyi Scheidsrechters: Dierick, Dens, Thys en Laforge Penalty’s: De Witte (1-0), Ingvartsen (1-1), Rits (2-1), Pozuelo (2-2), Kawaya (mist), Schrijvers (2-3), Cocalic (3-3), Aidoo (3-4), Bandé (4-4), Zhegrova (4-5)