Terug 2 december 2017

KV Mechelen - KRC Genk: Trainersbabbel

“Dit is een geweldige prestatie.” Aleksandar Jankovic was in zijn nopjes met de drie punten tegen Genk.

 

Jankovic: “We hebben tegen een topploeg met veel individuele kwaliteit gewonnen. Ik wist dat deze tweede wedstrijd tegen Genk niet zo simpel ging lopen. Dat we na de eerste helft al drie-nul voorstaan heeft vooral te maken met de efficiëntie van Pedersen en de snelheid en het talent van Bandé.”

 

Maar ook door de sterke collectieve prestatie van geel en rood.

“We hebben mooie dingen gezien, Rits en El Messaoudi beheersten het middenveld en doken de box in wanneer nodig. Ik zag ook knappe opbouw tussen Claes en Paulussen. Het duo Bandé-Pedersen werkte gesmeerd met Matthys als steun. Iedereen wou er 200% voor gaan. Zo bepaalden we het tempo van de wedstrijd.”

En toch was de tweede helft van minder allooi.

“Vergeet niet dat Genk over een topploeg beschikt. Het belangrijkste is dat iedereen volop ging in deze fighting game. We kregen het wel moeilijk, maar vergeet niet dat we al 2 uur in de beker tegen Genk gevoetbald hebben. Fysiek was dit een stevige klepper. Op basis van de hele wedstrijd is de zege verdiend.”

 

Met 7 op 12 en fraaie collectieve prestaties onder Aleksandar Jankovic lijkt Malinwa stilaan weer gelanceerd te zijn.

“Elk punt is een gouden punt. Wij moeten vooral winnen. Als dat met champagnevoetbal gebeurt, des te beter. Maar we willen punten pakken. Het hoe maakt momenteel minder uit. Elke wedstrijd, elk punt, is nu cruciaal.”