Terug 2 december 2017

KV Mechelen - KRC Genk: Reacties

Tweede keer, goede keer. Na de bekeruitschakeling op woensdag pakte KV Mechelen nu wel de scalp van KRC Genk. Een erg sterke eerste helft effende het pad voor de jongens van trainer Jankovic.

Claes: “We speelden een erg goede eerste helft. Alles lukte, we combineerden vlot vooruit en ook defensief hadden we alles onder controle. Genk had het erg moeilijk met onze gezonde agressiviteit. We toonden vechtlust en karakter en maakten zo voor de rust het verschil. Dit was het KV Mechelen dat we moeten zien. Na de rust hadden we het eigenlijk slimmer moeten uitspelen. We kwamen er niet goed meer uit en counterden niet scherp genoeg. We kwamen door die twee treffers nog onder druk, maar de zege was meer dan verdiend. We pakten zeven op twaalf sinds de komst van Jankovic. Ik denk dat de trainerswissel een keerpunt geweest is. We hebben allemaal eens goed in de spiegel gekeken en we hebben beseft dat het zo niet verder kon. Sindsdien wijzen de neuzen weer in dezelfde richting.”

Cocalic: “Dit voelt goed! Het was al lang geleden dat ik nog eens kon winnen want ik was er tegen Kortrijk niet bij. We waren heel gemotiveerd na de bekeruitschakeling van woensdag en we wisten dat we het Genk moeilijk konden maken. Voor de rust speelden we onze beste helft van het seizoen. De energie zat goed, de bal ging vlot rond en we maakten onze kansen af. Na de rust weet je natuurlijk dat Genk gaat komen en dat het nog moeilijk zal worden, maar we waren echt niet van plan om de drie punten nog uit handen te geven.”

Bandé: “Het was een mooie, verdiende zege vanavond. De eerste helft was fantastisch en de toeschouwers hebben echt genoten. Na de rust kwam Genk meer in de match. Dat was natuurlijk te verwachten. We werkten hard en gelukkig hielden we de drie punten in Mechelen. Het systeem loopt vlot en het is fijn om zo te spelen. We moeten op dit elan doorgaan en blijven punten sprokkelen.”

El Messaoudi: “We begonnen erg goed aan de match. Wij bepaalden het ritme. De drie doelpunten zeggen eigenlijk genoeg over hoe goed we waren voor de rust. In de tweede helft nam Genk de controle over. We verdedigden nog wel goed, maar we kwamen er niet scherp en niet vaak genoeg uit. Na mijn uitsluiting van woensdag was het natuurlijk extra plezant om vandaag te spelen én te winnen. Ik zat natuurlijk nog frisser dan de meeste andere jongens op het veld (lacht). Na die 7 op 12 kunnen we toch een beetje spreken van een reeksje. Er heerst terug een positief klimaat in en rond de groep. Iedereen knokt voor elkaar en voor de punten en zo moet het!”