Terug 30 november 2017

KV Mechelen - KRC Genk: Reacties

De bekerwedstrijd tussen KV Mechelen en Racing Genk van vanavond zal de geschiedenisboeken ingaan als een knotsgekke match en dat vraagt natuurlijk om reacties van een aantal hoofdrolspelers.

Trainer Jankovic was trots op zijn jongens.
Jankovic: “We speelden een topwedstrijd en zetten een toporganisatie neer. We hebben bijna twee uur met tien man gespeeld en toch hebben we haast niks weggegeven. Ik ben trots op m’n spelers. Penalty’s zijn een loterij en het is jammer dat we de kwalificatie niet konden afdwingen na zo een goede match. Ondanks de uitschakeling hebben we vandaag toch vertrouwen getankt. Deze groep groeit elke dag en wordt elke dag sterker. Zaterdag volgt opnieuw een belangrijke wedstrijd tegen Genk en we zullen er terug staan, net zoals vanavond.”

Andy Kawaya zat met een dubbel gevoel. Hij speelde een degelijke wedstrijd, maar miste wel de beslissende penalty.

Kawaya: “Ik ben natuurlijk ontgoocheld. Ik nam mijn verantwoordelijkheid, maar jammer genoeg miste ik als enige mijn strafschop en kost dat ons dat de kwalificatie. De andere jongens en de trainer zijn meteen naar mij gekomen om me op te peppen. We mogen tevreden zijn over onze prestatie. De hele ploeg stond er en we maakten het Genk erg moeilijk. De komst van Jankovic voelt een beetje aan als een nieuwe start. Er zit terug meer drive in de ploeg. Genk beseft dat het zaterdag opnieuw een taaie klant zal hebben aan ons. We willen de drie punten hier houden!”

 

Op een dag vind je de job van je leven… Luc Bosmans ging met z’n maten naar het voetbal en sloot de avond af met een vlag in z’n hand langs de zijlijn.

Bosmans: “Ik sta hier regelmatig in de geelrode kleuren te supporteren, maar op zo’n moment als vanavond vervagen die kleuren. Dan moet je als scheidsrechter gewoon je job doen in eer en geweten. Ik moest weinig beslissingen nemen. Twee keer moest ik iets aangeven en tijdens de strafschoppenreeks moest ik eventjes tussenbeide komen toen De Witte en die jongen van Genk mekaar in de haren vlogen. Ik heb in derde nationale gevlagd en in eerste provinciale gefloten dus ik heb wel een zeker niveau gehaald als scheidsrechter. Komend weekend fluit ik een wedstrijd in de reservenreeks van 3e amateur in Grimbergen en moet ik naar Kortenaken. Dat is anders dan vanavond, maar je doet gewoon je werk als scheids. Gelukkig was ik vanavond zelf met de auto want anders had ik misschien een paar pintjes gedronken met mijn maten en was het niks geweest (lacht).”