Terug 2 december 2017

KV Mechelen - KRC Genk: 3-2 (eindstand)

KV Mechelen kreeg eindelijk loon naar werken en won vanavond met 3-2 van KRC Genk. Een ontketend Malinwa stond al op 3-0 bij de rust, maar het werd nog spannend toen Genk vroeg en laat in de tweede helft scoorde. Maar zo nam geel en rood revanche voor de bekeruitschakeling vorige woensdag.

 

En net als woensdag startte de partij met enthousiasme van beide elftallen én met een doelpunt. Glenn Claes zette voor, Joseph Aidoo werkte het leer in eigen doel. Genk had daarvoor Coosemans ook al aan het werk gezet, want Zhegrova, de man van de beslissende penalty in de cup, kon van dichtbij hard uithalen.

 

Een snelle goal, leuk voetbal, het leek wel copy-paste van afgelopen woensdag. Maar daar mocht de vergelijking met de bekerclash wel ophouden. En daar leek het ook op, want na twaalf minuten legde Pedersen de bal heerlijk tegen de touwen na een doorsteekpass van El Messaoudi en de snelle beentjes en perfecte aflegger.

 

 

Sterke Mechelse defensie

De bezoekers moesten plots vol aan de bak en kregen via Schrijvers een unieke kans. Een Mechels been voorkwam een snelle aansluitingstreffer. Een belangrijk moment, want nadien hield Malinwa de verdediging volledig gesloten. Pozuelo en co vonden geen centimeter ruimte en KVM dat mocht zich gaan uitleven op de counter.

 

Ontketende Bandé, efficiënte Pedersen

Bandé, vandaag in steun van Nicklas Pedersen, draaide de bezoekende defensie dol en zette de Deen op weg naar een drie-nul voor de pauze. U lees het goed: 3-0!

 

 

 

Aidoo brengt spanning terug

 

Genk begon furieus aan de tweede helft en Malinwa had het lastig om de bal in de ploeg te houden. De thuisploeg slikte snel de 3-1: Coosemans redde uitstekend een kopbal van Karelis, maar Aidoo was goed gevolgd om de rebound binnen te tikken.

 

De Limburgers hielden zo hun hoop op puntengewin levendig en bijna was daar ook de tweede Genkse goal. KV Mechelen kende geluk dat de kopbal van Colley tegen de paal belandde.

 

Drazic en Bandé met kansen

 

De thuisploeg liet Genk komen en slaagde er nauwelijks in om het leer bij te houden. Toch bleef de Mechelse organisatie vakkundig dichtgetimmerd. De ploeg van Albert Stuivenberg ontbrak creativiteit om een vlugge 3-2 te netten en gaandeweg versierde geel en rood nog kansen op de beslissende 4-1. Bandé en Drazic aarzelden echter te lang om af te werken.

 

Nagelbijtend slot

In minuut negentig vond Pozuelo, wie anders, dan toch het gaatje. Met een heerlijke krul zorgde hij in vier extra minuten nog voor een spannend slot. Maar… Malinwa hield stand en kreeg eindelijk loon naar werken.

 

Wedstrijddigest:

 

KV Mechelen: Coosemans, Paulussen, Cocalic, De Witte, Cobbaut, El Messaoudi, Rits (90’ Kolovos), Matthys, Claes, Bandé (83’ Filipovic), Pedersen (66’ Drazic)

KRC Genk: Vukovic, Karelis, Zhegrova (80’ Benson), Colley, Malinovskyi, Buffel (73’ Vanzeir), Uronen, Schrijvers, Pozuelo, Mata (73’ Maehle), Aidoo

Doelpunten: 3’ Aidoo (own, 1-0), 12’ Pedersen (2-0), 38’ Pedersen (3-0), 54’ Aidoo (3-1), 90’ Pozuelo (3-2)

Gele kaarten: 34’ Mata, 45’ Matthys, 55’ Colley, 57’ Coosemans, 59’ Zhegrova

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Van Driessche, Gilon, Walschap en Put

Toeschouwers: 12.110