Terug 10 februari 2018

KV Mechelen - KAS Eupen: 1-0 (eindstand)

Met de steun van zowat 14.000 supporters voetbalde KV Mechelen naar een oververdiende en o zo belangrijke drie punten tegen Eupen. Op de verlossing was het wel wachten tot minuut 73 toen Pedersen een heerlijke nummertje van Bandé binnentikte. Malinwa springt zo over Eupen naar plaats vijftien.

 

 

Malinwa opende “de wedstrijd van het jaar” furieus voor meer dan 14.000 toeschouwers. Schoofs en Bandé toonden Van Crombruggen meteen dat het hen menens was.

 

Van Wijk probeerde met nagenoeg dezelfde elf die een punt haalden in Anderlecht de Oostkantonners tegen het eigen doel te drukken. Enkel de geschorste El Messaoudi werd vervangen door Mera. De bezoekers lieten de thuisploeg de bal en waren op overleven aangewezen in het eigen strafschopgebied.

 

De ene na de andere bal dropten Rits en co in de zestien op hoop van een welgekomen doelpunt. De grootste kans was voor Cobbaut. Een ferme uithaal van het nummer 22 week net voldoende af om naast te belanden.

 

Bandé mist dé kans op 1-0

 

Even leek Eupen wat meer aanvalsdrift te tonen, maar dat brak hen na een defensief missertje van Peybernes bijna zuur op. Bandé ging met het leer aan de haal, maar vergat breed te leggen naar Schoofs. Zo belandde een uitgelezen mogelijkheid in de armen van goalie Van Crombrugge.

 

 

Na de pauze kwam Eupen even piepen in het strafschopgebied van Coosemans. Niet dat de goalie – voor de match nog gehuldigd als Meest Verdienstelijke Speler van 2017 – veel in actie moest komen. Daarvoor was de Eupense druk de steriel.

 

Invaller Pedersen doet het!

 

Het was wel het sein voor Van Wijk om Pedersen in de strijd in de gooien. Een gouden zet zo zou blijken. Eerst kreeg de Deen nog net zijn teen tegen een lange bal, maar doelman Van Crombrugge redde fraai.

 

Even later was het wél raak: een lekkere actie van Bandé op de achterlijn bereikte in het pak de goedlopende Pedersen die het leer hoog in de touwen tikte. Al wat geel en rood was, vloog de lucht in en mocht op slag al nagelbijtend gaan uitkijken naar het eindsignaal.

 

 

3 punten binnen!

 

Want zoals dat dan in het voetbal vaak loopt, kan die andere kant dan plots wel weer aanvallen. Coosemans en de Mechelse organisatie stonden echter pal. De hoog voetballende Van Crombrugge zag zelf bijna nog twee keer een bal over hem vliegen, maar hij voorkwam zelf de zekerheid voor de thuisploeg.

 

Maar de drie punten waren wel definitief van stamnummer 25 toen scheidsrechter Lardot na 93 minuten voetballen affloot. KV Mechelen springt zo over Eupen in de stand.

 

 

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Coosemans, Mera, Matthys (56’ Pedersen), Rits, Cocalic, Schoofs (67’ Camus), Bagayoko, Tainmont (83’ Paulussen), Cobbaut, Bandé, Sylla

 

KAS Eupen: Van Crombrugge, Peybernes (57’ Wague) Loties, Mulumba, Lazare, Leye, Garcia, Raspentino (67’ Schouterden), Blondelle (37’ Valiente), Tirpan, Ocansey

Doelpunten: 73’ Pedersen (1-0)

Gele kaarten: 20’ Blondelle, 46’ Schoofs

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Lardot, Godelaine, Lemaire, Boterberg

Toeschouwers: 14.327

 

 

Over de wedstrijd: