Terug 11 februari 2018

KV Mechelen - KAS Eupen: Reacties

Wat een mooie avond is het geworden in het AFAS Stadion met de zege tegen Eupen. “Dit was één van mijn belangrijkste goals uit mijn carrière”, zo zei Nicklas Pedersen na de wedstrijd.

 

Mats Rits: “Voeten op de grond houden”

“Het was een stevige wedstrijd met veel duels. En je voelde toch wel wat zenuwen bij beide elftallen. Normaal, me dunkt. Je weet dat de drie punten een wereld van verschil maken.”

“Maar we staan nog nergens. Er volgen nog vier belangrijke duels. We moeten nu onze voeten op de grond houden.”

 

Elias Cobbaut: “Wat een geweldige sfeer”

“We hebben als ploeg de perfecte wedstrijd neergezet. We hadden na Anderlecht heel veel vertrouwen opgedaan. En we waren van bij aanvang overtuigd dat we zouden winnen. Al kan je altijd natuurlijk op een snelle counter lopen.”

“Maar dankzij de geweldige sfeer kregen we een boost en speelden we zoals het hoort. Nu moeten we het volle pond geven en zorgen dat we de nodige punten blijven bijeengraaien.”

Colin Coosemans: “Samen met fans door deze periode”

“Ik ben blij dat we gewonnen hebben. En dat met de steun van 14.000 supporters. Ongelofelijk. Dat toont dat we allemaal samen door deze periode moeten.”

“We waren defensief sterk, maar Eupen voetbalde zelf heel verdedigend. Ik heb weinig werk gehad – op tien minuten kick and rush in de tweede helft na, maar toch moet je altijd uitkijken en attent blijven. Maar we zijn er nog niet.”

 

Clément Tainmont: “Was helemaal leeg”

“Dit was een topwedstrijd van ons. We namen veel initiatief, hadden een massa hoekschoppen waarmee we te weinig aanvingen en toonden de perfecte inzet en mentaliteit. Het was op de flank constant heen en weer lopen. Ik was bij mijn wissel helemaal leeg.”

“We zetten nu al twee wedstrijden een superprestatie neer. Zowel op vlak van kwaliteit als doelpunten. Ik hoop dat we deze lijn verder kunnen trekken.”

 

 

Nicklas Pedersen: “Belangrijkste goal uit mijn carrière”

“We zijn de hele wedstrijd blijven voetballen. De eerste helft gaf vertrouwen. We hadden trouwens twee of drie keer moeten scoren. Dan zakte het tempo even tot ons doelpunt. Geen idee hoe ik de bal binnen hebben gekregen. Maar het is wel de belangrijkste goal uit mijn carrière.”

“Nu willen we alleen nog maar winnen. Hoe maakt niet uit, we moeten focussen op de punten. Als je ziet hoe het hele stadion reageerde op mijn goal… It was amazing. Deze club hoort thuis in eerste klasse.”

 

Dat moment! #kvmeup #wezullendoorgaan

A post shared by KV Mechelen (@kvmechelen) on