Terug 20 december 2017

KV Mechelen - Club Brugge: 0-3 (eindstand)

KV Mechelen werd vanavond overtroefd door een oppermachtig Club Brugge. Een penalty van Vormer en knaller van Wesley zetten de 0-2 ruststand op het bord. Bovendien moest KVM op slag van rust nog met tien verder na een gestrekt been van De Witte.

Club scoorde nadien nog de 0-3 via Diaby en zo was de partij meteen gespeeld. Niet dat de thuisploeg niet wou, nee, dit Club Brugge was simpelweg een klasse te sterk.

 

 

Malinwa versierde via de heroptredende Tomecak de eerste goede kans. Bandé kon de bal echter niet meegritsen. KV Mechelen trok zich vervolgens in blok terug voor de imposante en vinnige powerplay van blauwzwart.

De bezoekers disten bijwijlen straf voetbal op, maar echte kansen, neen, die waren er niet meteen. Tot Cocalic in minuut 21 de doorgebroken Diaby iets te wild neerhaalde in het strafschopgebied. Ruud Vormer nam het geschenk in dank aan en liet Coosemans geen kans met een knaller van formaat: 0-1

 

Oppermachtig en efficiënt Club

KV Mechelen probeerde enigszins doelman Butelle te zoeken, maar geraakte niet door de stevige Brugse afweer. De troepen van Leko wachtten in een zetel om rond het halfuur keihard toe te slaan. Met een gelukje belandde het leer bij Wesley die ongestoord kon binnenkeilen.

Rood voor De Witte

Op slag van rust moest Malinwa dan weer met tien verder toen Seth De Witte de alomtegenwoordige Wesley tackelde. Laforge bestrafte met een rood karton. En zo wachtten nog vijfenveertig zware minuten.

 

 

KV Mechelen mocht dan wel tot tien herleid zijn: het versierde in de eerste tien minuten van de tweede time al meer kansjes dan in de hele eerste helft. Bandé kon net niet bij een voorzet van Cobbaut en  Tomecak strandde op Butelle.

 

Maar Brugge stond onder stoom en ging vervolgens vol voor het derde doelpunt. Coosemans hield eerst nog Limbombe van een treffer, maar na een lekkere voorzet van Cools naar de kwikke Diaby moest de Malinwa-goalie zich wel gewonnen geven.

 

 

En de tijd? Die tikte langzaam verder

 

Veel hoop op beterschap was er voor de thuisaanhang niet:  de bal van Rits had er van ons mogen invliegen, maar Butelle was bij de pinken. KVM voetbalde beter dan in de eerste helft met elf, maar eerlijk is eerlijk, tegen dit Club waren Rits en co vandaag gewoonweg niet opgewassen.

 

En ja, ondertussen tikte de tijd langzaam verder. KVM bleef met veel goede wil voetballen, Club met de maturiteit van een aanstormende kampioen. Hassane Bandé werkte nog een bal tegen de touwen, vanuit buitenspel, en Claes redde nog een kopbal op de lijn van Denswil.

 

Ook nog rood voor Bandé

Maar iedereen in het AFAS Stadion wist dan al: er wacht Malinwa op tweede kerstdag een stevige dobber op het veld van Lokeren. Eentje waar de welluidende opdracht heel duidelijk klinkt: punten pakken. Dat zal mogelijk zonder goudhaantje Bandé zijn, want in het absolute slot trok  Laforge nog een rode kaart voor de Burkinees.

 

 

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Coosemans, El Messaoudi, De Witte, Pedersen (46’ Filipovic), Rits, Cocalic, Tomecak, Cobbaut, Bandé, Kawaya (60’ Kolovos), Claes

Club Brugge: Butelle, Poulain, Wesley (58’ Vossen), Diaby, Limbombe, Vanaken (72’ Vanlerberghe), Cools, Denswil, Vormer, Nakamba (58’ Clasie), Mechele

Doelpunten: 21’ Vormer (pen, 0-1), 34’ Wesley (0-2), 62’ Diaby (0-3)

Gele kaarten: 5’ Denswil, 21’ Cocalic, 86’ El Messaoudi, 90’ Diaby, 90’ Bandé

Rode kaarten: 45’ De Witte, 92’ Bandé

Scheidsrechters: Laforge, Godelaine, Plumes en Smet

Toeschouwers: 14.915