Terug 20 december 2017

KV Mechelen - Club Brugge: Trainersbabbel

“Het was vandaag mission impossible voor ons.” Aleksandar Jankovic zag zijn troepen ten onder gaan tegen de machine van Club Brugge.

 

Jankovic: “Zelfs elf tegen elf was Club Brugge beter dan KVM. Ze beheersten het tempo van de wedstrijd. We probeerden hoger druk te zetten en ook Denswil niet te laten voetballen. Zo hoopten we de acties van Club tegen te gaan. Ons idee was dan om rustig op te bouwen en tussen de linies te spelen met Kawaya.”

 

Maar Club Brugge toonde zich een ploeg onder stoom.

 

“Twee acties leverden hen twee doelpunten op in de eerste helft. Ze voetbalden met veel autoriteit en als een machine. Bij ons zag ik dan weer veel twijfel in het strafschopgebied. Toen we met tien tegen elf kwamen te staan, werd het helemaal mission impossible voor ons.”

 

De rode kaarten leek de coach terecht te vinden.

“Toch zeker de eerste. Seth De Witte komt te laat. De tweede in het slot van Bandé heb ik niet goed gezien. Die viel in een periode dat de wedstrijd wat ontspoorde en de leiding de controle wat liet ontsnappen. Jammer dat er dan niet meteen wordt afgefloten. Nu, wij moeten vooral intelligenter zijn om in zo’n fases het hoofd koel te houden.”