Terug 20 december 2017

KV Mechelen - Club Brugge: Reacties

Drie doelpunten, twee rode kaarten en een penalty… stof genoeg om over na te kaarten. Dat deden we met Colin Coosemans en Mats Rits.

Mats Rits: “We wisten dat Brugge in een goede flow zat en dat we dus geconcentreerd moesten beginnen. Tijdens de eerste twintig minuten stonden we compact en gaven we weinig weg. Dan krijg je ineens die penalty tegen en even later wordt het al nul-twee en dan weet je dat het zwaar wordt. Als je dan ook nog voor de rust met tien te staan komt wordt het nog moeilijker. Brugge had vandaag veel balbezit, maar tot veel kansen leidde dat niet. Het was gewoon heel efficiënt. In de laatste twee thuismatchen pakten we zes op zes, maar jammer genoeg verloren we vandaag terug en zullen we ook moeten puzzelen in de volgende matchen door de rode kaarten. De match in Lokeren wordt heel belangrijk. Daar moeten we als elf strijders op het veld stappen. Elf strijders die absoluut de drie punten willen pakken.”

Colin Coosemans: “We begonnen niet slecht. Het was even aanpassen aan het spel van Club. We gaven niet zoveel weg, maar ze waren dodelijk efficiënt. Dan moet je ineens achter de feiten aanlopen en na de rust konden we eigenlijk geen vuist meer maken. We hebben vandaag misschien geen cadeaus gekregen, maar we moeten toch vooral naar onszelf kijken. Een wedstrijd als deze is frustrerend en toch moet je rustiger kunnen blijven. Op het einde gingen de poppetjes een beetje aan het dansen. Op zo een moment rood pakken is zonde want dan weet je dat we weer moeten schuiven in de volgende matchen. We hebben nu een aantal dagen om de match tegen Lokeren voor te bereiden. We wilden graag één van de twee matchen voor de winterstop winnen en aangezien dat vandaag niet gelukt is, weten we wat ons op Daknam te doen staat. Het is voor het klassement belangrijk dat we daar punten pakken, maar ook voor het gevoel waarmee je de winterstop ingaat en op stage vertrekt. In Spanje zullen we hard werken en hopelijk kunnen we nadien iets teruggeven aan onze supporters die er elke week weer staan, ondanks de tegenvallende resultaten dit seizoen.”