Terug 24 februari 2018

KV Mechelen - Sporting Charleroi: Reacties

Cobbaut, Matthys en Schoofs deden hun verhaal na het gelijkspel tegen Charleroi.  Cobbaut: “Ik zit met een dubbel gevoel. Ik ben erg ontgoocheld, maar ook blij. We pakken een mooi resultaat tegen de tweede in de stand en daar moeten we tevreden mee zijn, maar we hebben de drie punten natuurlijk wel laten liggen. We zijn niet boos op Mats. Hij nam zijn verantwoordelijkheid, maar miste. Dat gebeurt nu eenmaal. Hopelijk lukt het hem de volgende keer wel. De balans van de voorbije weken is positief na matchen tegen moeilijke tegenstanders. We zitten in een positieve flow en daar gaat die penaltymisser niets aan veranderen. Er volgen nog twee finales en we gaan er alles aan doen om die tot een goed einde te brengen.”

Schoofs: “Ik ben teleurgesteld. Het was een zeer belangrijke match en alles stond in het teken van de drie punten die we nodig hadden. We mogen natuurlijk niet vergeten dat Charleroi een goede ploeg is die niet voor niks op de tweede stek staat. We hebben de laatste weken goed gespeeld en het is jammer dat we onszelf niet meer beloond hebben. Het voetbal was vandaag zeker niet top, maar we hebben hard gewerkt en hadden de drie punten verdiend. Die gemiste penalty? Soms gaat die binnen en soms mis je. Op Gent en Anderlecht hebben we ook kansen laten liggen dus… We hebben nog twee levensbelangrijke wedstrijden op het programma staan. We vatten die aan met opgeheven hoofd. We zijn wel teleurgesteld, maar we zijn zeker geen geslagen ploeg. Nu gaan we kijken wat Eupen zo meteen doet, dat is ook belangrijk.”

Matthys: “Ons eerste kwartier was niet goed en we kwamen dan ook verdiend op achterstand. Nadien werkten we hard en kwamen we toch langszij en dat was dit seizoen niet vaak het geval. Na de rust gingen we op zoek naar een tweede treffer zonder daarbij blind vooruit te stormen. We wilden absoluut winnen en als je dan de penalty van de redding mist, ben je natuurlijk ontgoocheld. Mats nam zijn verantwoordelijkheid. Op training trapte hij ze vlot binnen en nu lukte het niet. Dat is jammer, maar zoiets gebeurt nu eenmaal in het voetbal. Degraderen zou voor deze schitterende club en haar supporters een ramp zijn. We gaan nog twee matchen alles geven om dat te vermijden.”