Terug 20 september 2017

KV Mechelen - Bocholt VV: Wedstrijdverslag

Een eerste overwinning dit seizoen én de achtste finale van de Croky Cup, dat stond er vanavond op het spel.

Verder dan de typische studieronde kwam KVM in de aanvangsfase echter niet. Maar ook Bocholt VV kon daar weinig tegenoverzetten. Twee opraapballen voor Coosemans, dat was hun aandeel in de eerste tien minuten van de wedstrijd.

SNEL OP ROZEN

Enkele gevaarlijke infiltraties van Malinwa brachten uiteindelijk wel wat meer schwung in de wedstrijd. Drazic zag z’n kopbal op de handen van Wertelaers stuiten, de rebound van Cobbaut werd in corner gewerkt. Maar uitstel bleek geen afstel. De vrije trap van Uros Vitas verdween wel in doel. 1-0.

Een kwartier later wist KVM opnieuw te profiteren uit een stilstaande fase. Bandé reageerde snel op een weggewerkte vrije schop van Schoofs. 2-0, en KVM op rozen.

GEEN GENOEGEN

Ferrera nam geen genoegen met een 2-0 voorsprong tegen een ploeg uit tweede amateur. Matthys werd in de ploeg gesmeten, en bracht meteen weer vuurwerk in het spel. Schoofs (paal) en Drazic (net over) werden bediend door de middenvelder, maar hun schoten misten precisie. Ook Rits en Matthys zelf kregen nog kansen, maar ook bij hen was het ‘net niet’.

Aan de overkant vielen er geen noemenswaardige kansen meer te noteren. Af en toe knap voetbal, dat wel, maar zelfs van sporadische prikken was er dan al geen sprake meer.

WEGZAKKEN

Naar het einde van de wedstrijd zakten de bezoekers zelfs helemaal weg. Tim Matthys verzilverde zelfs nog z’n knappe invalbeurt met een doelpunt. Helemaal vrijgelaten aan de tweede paal kon hij de voorzet van Ganvoula makkelijk in doel sliden.

De bezoekers trokken nog een keer alles uit de kast. Odutayo, de meest bedrijvige speler van Bocholt, schoot hoog over. Einde verhaal voor de bezoekers. KV Mechelen wint zo al bij al makkelijk, met 3-0 van het stugge Bocholt VV.

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Coosemans, Vitas, Pedersen (65’ De Witte), Rits, Cocalic, Schoofs, Cobbaut, Bandé (70’ Ganvoula), Filipovic (45’ Matthys), Rherras, Drazic

Bocholt VV: Wertelaers, Pellegritti, Scheelen, Dioden, Dieme (85’ Goossens), Wang, Odutayo, Peeters (75’ Ramaekers), Palmans, Bongiorno (30’ Putzeys), Vanhaen

Doelpunten: 23’ Vitas (1-0), 37’ Bandé (2-0), 71’ Matthys (3-0)