Terug 20 september 2017

KV Mechelen - Bocholt VV: Trainersbabbel

3-0 winnen van Bocholt VV: geen opluchting voor Yannick Ferrera, gewoon een verwachting. 

“Nog niet alle wedstrijden zijn afgerond, maar sommige uitslagen tonen toch al hoe moeilijk die eerste ronde is voor eersteklassers. We mochten hier niets anders doen dan winnen. We kregen geen doelpunt tegen en zijn nooit in de problemen gekomen. Dat is wat we vooral moeten onthouden. We spelen ook al in 72u opnieuw een wedstrijd. Ook daar moesten we rekening mee houden.

Of we hier nu vertrouwen uit getankt hebben? Dat zullen we zaterdag zien. Onze eerste helft leek misschien wat minder, maar het is altijd hetzelfde verhaal. We kregen kansen, en als die binnengaan is het een andere wedstrijd.

 

Voor de vijfde keer dit seizoen wist KV Mechelen te scoren uit een stilstaande fase:

“Sommigen gaan dat misschien geen mooie doelpunten vinden, maar dat maakt an sich niet uit… Het type doelpunt maakt niet uit. Vrije schoppen tellen ook.”

 

Aan de kant van Anthony Moris was er dan wel weer teleurstelling op te merken:

“Twee uur voor de wedstrijd zijn we te weten gekomen dat Anthony niet mocht spelen. Hij was dan ook enorm ontgoocheld. Hier had hij maanden voor gewerkt. Wat er juist gebeurd is, weet ik niet. Iemand heeft z’n werk niet gedaan, met een administratieve fout tot gevolg. Ik ga geen dader zoeken, maar ik hoop dat het iemand bij de voetbalbond was…”

 

Met de prestatie van Hassan Bandé was Ferrera dan weer wel tevreden:

“Hij solliciteert inderdaad zo voor een basisplaats, maar dat doet iedereen. Hij blijft groeien, we gaan nog veel plezier aan hem beleven.”