Terug 11 maart 2018

KV Mechelen - Waasland-Beveren: Reacties

Er valt niets meer aan te doen: ondanks de 2-0 overwinning zakt KV Mechelen naar 1B. Lange tijd leek het alsnog te lukken, maar vier doelpunten in de Oostkantons bezegelden het lot van Malinwa.

Schoofs: “Het is onze eigen schuld”

“Deze ontgoocheling is niet te omschrijven. Onze trainer had ons al enkele weken gewaarschuwd voor dit scenario. Helaas is het werkelijkheid geworden. Ik hoorde dat Eupen plots begon te scoren en dan weet je dat het hek van de dam is.”

“Vandaag hebben we onze job gedaan, maar rond de jaarwissel hebben we het laten afweten. De voorbije weken speelden we goed, maar namen we onze momenten veel te weinig. Ik heb nog een contract, maar ik weet niet wat de toekomst zal brengen momenteel.”

Matthys: “Onze fans verdienen dit niet”

“Het is onze schuld dat deze mooie club zakt naar 1B. We hebben onze fans niet gegeven dit seizoen wat ze verdienden. De laatste weken hebben we nog een mooi parcours afgelegd, maar met te weinig punten. We hebben onze momenten te weinig genomen.”

“Met de komst van de nieuwe investeerders en de verdere uitbouw van het stadion was deze club klaar om een mooie stap voorwaarts te zetten. Met dit scenario hadden we voor aanvang van het seizoen geen rekening gehouden. Nu moeten we dit ondergaan. Wat ik de komende uren zal doen? Vooral heel stil zijn en rust zoeken.”

Pedersen: “Nu gaan lopen zou niet mijn stijl zijn”

“Het is niet te begrijpen dat Eupen nog viermaal wist te scoren op enkele minuten tijd. (zucht) Onze fans verdienen dit niet. Vandaag kunnen we onszelf weinig verwijten, maar het was niet genoeg.”

“Iedereen moet nu in de spiegel kijken. Gaan lopen in deze omstandigheden is niet mijn stijl en ik hoop dat veel jongens denken zoals ik. Hopelijk kunnen we snel terugkeren, want deze club hoort thuis in eerste klasse.”