Terug 1 september 2017

AZ Alkmaar - KV Mechelen: 1-1 (eindstand)

KV Mechelen opende het fanweekend tegen AZ Alkmaar met een 1-1 gelijkspel. Uros Vitas zorgde in het slot van de wedstrijd met een fraaie vrijetrap voor het Mechelse doelpunt.

 

Het fanweekend opende voor Malinwa met een vriendschappelijk duel tegen AZ Alkmaar. Bij Malinwa startte nieuwe aanwinst Silvère Ganvoula in de basis. Die wou zich meteen tonen en knalde op doelman Bizot, ex-Genk.

 

AZ Alkmaar herstelde snel het evenwicht en dreigde het meest. Coosemans hield tot op het halfuur zijn netten schoon toen hij iets te enthousiast in de voeten dook. Marko Vejinovic zette de strafschop om.

 

De ploeg uit het Nederlandse AFAS Stadion hield een kansloos Malinwa in de eerste helft simpel in bedwang en kreeg vlak voor het rustsignaal bijna nog de 0-2 tegen de touwen . Seuntjens zette scherp voor, maar niemand was gevolgd om het leer binnen te tikken. 0-1 bleef het bij de rust.

Iets meer diepgang na de pauze

Na de rust kwamen Schoofs, Croizet en jeugdspeler Avetisov in. KV Mechelen opende met een grote kans voor Ganvoula: hij besloot naast de kooi van Bizot.

 

AZ nam het initiatief weer over, zo zag Coosemans een geweldige knal van Friday in het zijnet stranden. De wedstrijd leek zich naar het einde te slepen met nauwelijks kansen, maar acht minuten voor het einde zette Vitas met een lekkere vrijetrap de gelijkmaker op het bord. Morgen wacht in het AFAS Stadion de familiedag van het fanweekend.

Wedstrijddigest:  

KV Mechelen: Coosemans, Rherras (81’ Soladio), Vitas, Smolders, Filipovic (46’ Schoofs), De Witte (46’ Croizet), Claes (81’ Oppong), Rits, Matthys (75’ Soladio), Drazic (46’ Avetisov (75’ Tomecak)), Ganvoula (75’ Bandé)

Doelpunten: 33’ Vejinovic (0-1, pen), 82’ Vitas (1-1)

Het penaltydoelpunt van AZ Alkmaar: