Terug 19 augustus 2017

KV Mechelen - R. Antwerp FC: Reacties

Bedrukte gezichten in de Mechelse kleedkamer na de wel erg zure thuisnederlaag tegen Antwerp.

Hassane Bandé viel in en scoorde meteen de late gelijkmaker, maar enkele minuten later viel de winnende Antwerpse treffer.

Bandé: “Ik mocht invallen en maakte vrij snel mijn eerste doelpunt voor KVM. Het was een fantastisch gevoel, het dak ging er echt af. Het is natuurlijk doodzonde dat we het nadien nog weggaven. Het is nog te vroeg om over een crisis te spreken, maar de harde realiteit is natuurlijk dat we maar drie punten hebben en dat het beter moet.”

Tim Matthys besefte dat zijn ploeg de hand in eigen boezem moet steken na de nederlaag tegen de promovendus.

Matthys: “In de eerste helft hebben we het nagelaten om de wedstrijd te beslissen. We hadden genoeg kansen, maar de afwerking liet te wensen over. Op die manier kon de tegenstander zijn eigen spel beginnen spelen. Ze kwamen erg georganiseerd naar hier en dat bleek voor hen de goede formule. Ze hebben daar de voorbije weken al vaker succes mee geoogst. Het tijdrekken? Och ja, dat gebeurt, maar we moeten gewoon naar onszelf kijken. We moeten nu wel besluiten dat we geen goede start gemaakt hebben. Drie op twaalf na drie thuismatchen is gewoon te weinig.”

Ook Faycal Rherras had het over het gebrek aan efficiëntie.

Rherras: “We voetbalden al elke match veel kansen bij mekaar, maar we scoren gewoon te weinig. Dat is op dit moment een groot probleem dat ons veel punten kost. We hebben maar drie punten na vier speeldagen en nu wachten er twee moeilijke matchen tegen Genk en Oostende waarin we toch echt punten moeten pakken. In paniek schieten is nog niet nodig, maar we zullen hard moeten werken.”

Edin Cocalic was kort en bondig.

Cocalic: “Een verdiende nederlaag of niet? Dat is te zien uit welke invalshoek je het bekijkt natuurlijk… Maar dat is voetbal. We blijven vandaag met lege handen achter en zijn erg ontgoocheld.”