Terug 21 augustus 2017

KV Mechelen - R. Antwerp FC: De vijf van de week

Voor u bijeengesprokkeld: de vijf van de week.

1. De vergetelheid van de week

Een streekderby tegen Antwerp en alles wat daar bij komt kijken brengt een mens al eens in de war blijkbaar. Tijdens de match werd de bestuurder van een voertuig verwittigd door de omroeper. Geen raampje vergeten te sluiten, niet voor een poort geparkeerd,… De motor van de wagen van de fan in kwestie stond nog te draaien.

2. De verduidelijking van de week

De wedstrijd tegen Antwerp kreeg het stickertje ‘verhoogd risico’ opgekleefd en de politie zette de grote middelen in om een oogje in het zeil te houden. Voor mensen die niet op de hoogte waren van wat er gebeurde was er een tweet die alles moest verduidelijken.

3. Het grappige fragment van de week

Dat de harmonie zaterdag zowel het clublied van KV Mechelen als dat van Antwerp speelde voor de wedstrijd kreeg veel bijval en aandacht in de media. De mensen van het humoristische ‘Ministerie van sport’ gaven er een eigen draai aan.

4. De ervaren lesgever van de week

In minuut 34 zette Elias Cobbaut zich door langs de flank, maar hij werd foutief afgestopt door een potje truitjetrek van Batubinsika. De youngster zette zich toch door en trapte een voorzet die eigenlijk al onmogelijk geworden was. Rob Schoofs maakte Cobbaut dan maar even duidelijk wat hij in zulke situaties moet doen: vallen!

5. Het kapsel van de week

Op een bepaald moment liep kapitein Seth De Witte ineens over het veld met losse lokken. Vanop de bank werd hem een nieuw elastiekje aangegeven zodat hij zijn kapsel terug in orde kon brengen.