Terug 16 december 2017

KV Kortrijk - KV Mechelen: Reacties

Malinwa verloor vanavond met 2-0 op het veld van KV Kortrijk. “Op dit veld was voetballen onmogelijk”, klonk het unaniem na afloop van de partij.

Claes: “Voetballen op dit veld was haast onmogelijk. Wanneer je dan na tien minuten al op achterstand staat, weet je dat het knokken wordt tot het einde. Het was een wedstrijd met weinig kansen langs beide kanten, maar toch scoren ze twee keer. We proberen steeds voor een voetballende oplossing te kiezen, maar dat was vanavond niet mogelijk.”

Cobbaut: “We slikken twee doelpunten: één op stilstaande fase en één met een pegel van ver buiten de rechthoek. Tja, daar sta je dan op dit veld. (zucht) Na de pauze kozen we met de inbreng van Ganvoula voor een grote, sterke targetspits, maar we kwamen niet in ons spel. Woensdag wacht gelukkig al snel een nieuwe wedstrijd.”

Coosemans: “Onze kapitein en trainer moeten dit seizoen telkens punten geven op enkele zaken. Eén daarvan is de staat van het veld. Vanavond kwamen we niet verder dan nul op tien. Dit vind ik eerste klasse onwaardig. Het is onze job om te voetballen, maar daarvoor hebben we wel een degelijk veld nodig. Ik had liever de partij in Mechelen gespeeld vanavond. De manier waarop we doelpunten slikken is ook tekenend voor dit type wedstrijd. Het is jammer dat we vanavond geen punten konden sprokkelen. We beseffen dat onze wederopstanding gepaard gaat met vallen en opstaan. Hopelijk kunnen we woensdag weer opstaan.”