Terug 25 juni 2017

GR Katelijne - KV Mechelen: Wedstrijdverslag

Dag twee, wedstrijd twee. KV Mechelen nam het vandaag op tegen KGR Katelijne. Het werd 0-3.

Studieronde

Swolfs werd meteen door de thuisploeg op de proef gesteld, maar net zoals gisteren hoefde hij daarna niet meer uit te pakken. Maar ook KVM kon niet al te veel gevaar bij elkaar voetballen. Overwicht in het spel, dat wel, maar doelpunten vloeiden er niet uit voort. Jubitana, Bandé en Claes werden wel enkele keren weggestuurd, maar de doelman omspelen lukte telkens niet.

Dan toch

Net na het half uur versierde Bandé een vrijtrap op links, net buiten het 16-metergebied. Matthys bedankte voor de mooie mogelijkheid, hij schoof hem naast de muur in de verste hoek. Een kopbal van Claes en een schot van Matthys volgden nog in eindfase van de eerste helft, maar verder dan die 0-1 kwam KVM niet.

Moeilijk gaat ook

Ook in de tweede helft kon KVM dat speloverwicht niet automatisch omzetten in doelpunten. Soumah (kopbal), Soladio (afstandsschot en kopbal) en Callebaut (ook afstandsschot en kopbal) kwamen nog dichtbij, maar scoren lukte maar niet.

Croizet zorgde uiteindelijk voor de verlossing. Hij mocht alleen op de doelman van KGR Katelijne afstevenen. Eén draaibeweging was voldoende om de overwinning veilig te stellen. Net voor affluiten legde Soladio de einduitslag vast. Na een misverstand in de verdediging van de thuisploeg kon hij makkelijk de bal in een leeg kader leggen.

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Eerst helft: Swolfs, Augustijns, Cobbaut, Filipovic, Smolders, El Messaoudi, Jubitana (30′ Bourguignon), Matthys, Bandé, Zeroual en Claes.

KV Mechelen: Tweede helft: Valkenaers, Vitas, Avetisov, Oppong, Paulussen, Wilms, Callebaut, Schouterden, Soumah, Soladio, Croizet

Doelpunten: 36’ Matthys (0-1), 83’ Croizet (0-2), 92’ Soladio (0-3)