Terug 18 februari 2018

AA Gent - KV Mechelen: 2-2 (eindstand)

Malinwa wist uit twee pogingen twee doelpunten te prikken in de eerste helft, maar AA Gent rechtte de rug in een geanimeerde tweede helft waarin het ook tweemaal de weg naar doel vond. Eindstand AA Gent – KV Mechelen: 2-2.

KV Mechelen kende een droomstart in de Ghelamco Arena: na amper twee minuten voetballen, zette Rits zich goed door op rechts. De kapitein van Malinwa bediende de aanstormende Tainmont die Kalinic geen kans gaf: 0-1. Een geweldig begin van een zonovergoten voetbalnamiddag.

Assist en doelpunt voor Mechelse kapitein

Tweede poging, tweede keer prijs voor geelrood: Bandé vond de inlopende Cobbaut op links die met een strakke schuiver Kalinic tot een goede redding dwong. Rits was er echter als de kippen bij om de bal aan de tweede paal binnen te schuiven. (0-2)

Net als twee weken geleden zette Malinwa een prima organisatie tussen de lijnen: een stevig blok en counteren wanneer het kon. De Buffalo’s beten er hun tanden op stuk gedurende de hele eerste helft.

Janga kopt blauwwit weer in de wedstrijd (1-2)

Coach Vanderhaeghe wisselde tijdens de pauze Machado voor Tsjakvetadze. De invaller liet meteen van zich horen met een stevige pegel op Coosemans. De Mechelse goalie moest zich enkele minuten later wel gewonnen geven op een rake kopbal van Janga. (1-2)

Terwijl geelrood het duidelijk moeilijk had in het begin van de tweede helft, groeide het geloof bij de thuisploeg met de minuut. Gesteund door de gezangen van de thuisfans legden de Buffalo’s fris  en aanvallend voetbal op de mat. Coach Van Wijk voelde dat hij moest ingrijpen en wisselde Matthys voor een frisse Camus.

Jaremtsjoek kopt gelijkmaker binnen (2-2)

Terwijl de storm even leek te gaan liggen, sloeg de thuisploeg voor een tweede maal genadeloos toe. Jaremtsjoek kopte de bal met een listige plaatsbal in de zijkant van het net. (2-2) En nog was de honger van blauwwit niet gestild: Tsjakvetadze besloot een unieke mogelijkheid op Coosemans die geelrood in de wedstrijd hield.

Het werd hinken op twee gedachten voor beide ploegen: vrede nemen met een punt of toch vol voor de overwinning gaan. Malinwa liet het initiatief aan de thuisploeg, maar die wist er ook maar weinig raad mee. Van Wijk wisselde dan maar Bandé voor een frisse Pedersen, maar zonder bepalend resultaat. AA Gent leek nog even te kunnen juichen toen Coosemans een pegel van de borst liet springen, maar gelukkig voor Malinwa stond de grensrechter attent te vlaggen waardoor de 2-2 terecht op het scorebord bleef. KV Mechelen pakt zo een punt in de Ghelamco Arena en staat nu twee punten boven rode lantaarn Eupen.

Wedstrijddigest

AA Gent: Kalinic, Gigot, Machado (46′ Tsjakvetadze), Janga, Jaremtsjoek, Kalu, Dejaegere, Bronn, Andrijasevic, Kubo (88′ Sylla), Foket

KV Mechelen: Coosemans, El Messaoudi, Mera, Matthys (63′ Camus), Rits, Cocalic, Bagayoko, Tainmont (79′ Ouattara), Cobbaut, Bandé (86′ Pedersen), Sylla

Doelpunten: 2’ Tainmont (0-1), 19’ Rits (0-2), 56′ Janga (1-2), 72′ Jaremtsjoek (2-2)

Gele kaarten: 20’ Sylla, 31’ Bandé, 51′ Dejaegere, 77′ Tainmont, 90′ Kalu