Terug 18 februari 2018

AA Gent - KV Mechelen: Trainersbabbel

Dennis Van Wijk nam vrede met een punt op het veld van AA Gent. Hoewel een driepunter extra ademruimte had gegeven, kon de Mechelse coach zich wel vinden in de uitslag.

Van Wijk: “We begonnen scherp aan de partij: onze organisatie stond pal, konden snedig uitbreken en wisten onze momenten goed te benutten. De thuisploeg vond geen antwoord op ons spel en we gingen met een terechte voorsprong de rust in. Hoewel het fijn is om zo te kunnen rusten, beseften we maar al te goed dat het nog erg moeilijk ging worden. Dat bleek ook door de tactische keuzes van mijn collega waardoor we het erg moeilijk kregen.”

De Mechelse coach trachtte in te grijpen en bracht Camus, Ouattara en Pedersen tussen de lijnen om terug meer rust te krijgen in het elftal. Een mooie poging, maar de Gentse trein denderde lustig verder.

Van Wijk: “Ik wou meer rust brengen in ons elftal, want we kwamen er niet goed uit in de omschakeling. Gent domineerde en zorgde voor éénrichtingsvoetbal. We mogen echt wel tevreden zijn met een punt op het veld van AA Gent. We hebben vandaag immers getoond dat we kunnen voetballen én scoren. Dit geeft vertrouwen met het oog op de komende weken.”