Terug 18 februari 2018

AA Gent - KV Mechelen: Reacties

KV Mechelen nam vanmiddag een vliegende start in de Ghelamco Arena met twee doelpunten in een prima eerste helft. Na de pauze gooide Vanderhaeghe zijn tactiek om en kreeg geelrood het moeilijk. Janga en Jaremtsjoek wisten beiden de treffers van Tainmont en Rits uit in een geanimeerde tweede helft. “We mogen niet ontgoocheld zijn”, klonk het unaniem na afloop van de partij.

Coosemans: “Te weinig mijn stempel kunnen drukken”

“We namen een goede start en klommen snel op een dubbele voorsprong. Onze organisatie stond goed en we gingen met vertrouwen de rust in. Na de pauze wijzigde Gent hun systeem en kwamen we onder druk te staan. Ze hadden een mannetje meer op het middenveld en we kregen het moeilijk. Helaas moest ik me dan nog tweemaal omdraaien.”

“Het klopt dat we de laatste weken vooral kopbaldoelpunten moeten slikken. We beseffen dit en werken er wel aan, maar het is iets wat je niet zomaar kan wegwerken. Vandaag hield ik ons nog wel in de wedstrijd vlak na de 2-2, maar toch vind ik dat ik te weinig impact kan hebben op het resultaat. Dit is lastig. Toch wil ik vooral het positieve onthouden aan vandaag: er zit terug vertrouwen in de ploeg en dat is nodig voor de komende weken.”

Rits: “Jammer dat scheidsrechter duwfout op mezelf niet zag bij gelijkmaker”

“Alles wat we probeerden in de eerste helft, lukte ons ook. We stonden erg compact en elke tegenaanval was messcherp. Na de pauze gooiden ze hun systeem om en kregen we het moeilijk. Ondanks het feit dat we nog twee doelpunten moesten slikken, vind ik dat we vooral het positieve moeten onthouden. De coach gaf heel duidelijke richtlijnen en dat was nodig.”

“Ik vind dat we twee weken geleden op Anderlecht meer recht hadden op de drie punten dan vandaag. Gent was echt wel sterk na de rust en we kregen het moeilijk belopen, al viel de gelijkmaker wel na een duwfout op mezelf. Daarom dat de coach ook zo boos was bij die fase. Toch moeten we het positieve gevoel behouden met het oog op de komende weken.”

Tainmont: “Samenspel met Cobbaut geeft vertrouwen”

“Als je de hele wedstrijd in beschouwing neemt, moet je tevreden zijn met een punt. Gent was heel sterk na de pauze waardoor we onze voorsprong niet konden vasthouden. We waren nochtans goed uit de startblokken geschoten. Het feit dat ik, na een prima actie van Rits, kon scoren, geeft me zeker extra vertrouwen.”

“Ook het samenspel met Cobbaut loopt elke week beter. Ik voel me steeds beter in mijn vel binnen deze club en dat uit zich ook in mijn prestaties op het veld. Volgende week wacht mijn oude werkgever, maar ik garandeer je dat ik alles zal doen om KV Mechelen de drie punten te schenken.”

Cobbaut: “Ontgoocheling mag niet overheersen”

“Een driepunter had geweldig geweest, maar toch mag de ontgoocheling vanmiddag niet overheersen. We spelen de laatste weken terug met vertrouwen en dat moeten we behouden. In de situatie waarin we zitten, is elk punt belangrijk. Voor mij persoonlijk is het ook fijn om mijn steentje bij te dragen aan het resultaat. Het samenspel met Tainmont geeft me vertrouwen en ook de mogelijkheid om mee te infiltreren. Ook naast het veld kunnen we het goed met elkaar vinden en dat heeft ook effect op onze prestaties. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken tegen Charleroi.”