Terug 26 augustus 2017

KRC Genk - KV Mechelen: 1-0 (eindstand)

Na een drie op twaalf kon KV Mechelen maar best punten oogsten met de interlandbreak in het vooruitzicht. Allesbehalve een evidente opgave met een verplaatsing naar Racing Genk voor de boeg. Coach Yannick Ferrera had geen plaats meer voor De Witte en Kawaya in zijn basiself. Vitas en Filipovic namen hun plaatsen in.  

Schrijvers en Vitas zetten doelmannen aan het werk

De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van de thuisploeg: Schrijvers dribbelde zichzelf vrij, maar krulde de bal in de handen van een zwevende Coosemans. Aan de overkant krulde Vitas een vrije trap richting kruising, maar ook de thuisgoalie liet zijn vliegkunsten bewonderen.

Even leek de thuisploeg een versnelling hoger te schakelen: Cocalic moest zijn doelman bijspringen op een poging van Ingvartsen. Ondertussen mocht de thuisploeg zich gelukkig prijzen dat het nog steeds met elf op het veld stond na een stevige ingreep van Colley op Schoofs.

Pozuelo breekt de ban (1-0)

Na halve kansen voor Schoofs en Drazic was het de thuisploeg die uit het niets op voorsprong klom. Geelrood leek de thuisploeg goed in de klem te hebben tot Pozuelo zich op gang trok en Coosemans het nakijken gaf. (1-0) Een bittere pil voor de troepen van Ferrera. Schrijvers en Ingvartsen lieten het na om de score nog voor de rust te verdubbelen zodat beide ploegen gingen rusten met een 1-0 ruststand.

Net als in de eerste helft was het Schrijvers die voor doelgevaar zorgde, maar zijn poging ging voorlangs. Nadien viel het spel langs beide kanten stil. Malinwa speculeerde op die ene kans en hield de thuisploeg zonder veel moeite in bedwang. In de achtenzestigste minuut gooide Ferrera twee troeven op tafel en bracht het duo Claes-Kawaya voor Filipovic-Rherras. Hierdoor schoof Matthys naar de rechtsachter.

Videoref houdt KVM in de wedstrijd

Na een mooie actie van de thuisploeg fluit scheidsrechter Smet voor een strafschopfout van Rits op Ingvartsen. Gelukkig voor geelrood kon Smet vanavond beroep doen op de videoref. Na het bekijken van de beelden kwam hij terug op zijn beslissing, tot grote woede van de thuisaanhang.

Buffel rood, Samatta laat doodsteek liggen

Zo weinig er voor de strafschopfase te beleven viel, zo nerveus ging het er in het slot van de wedstrijd aan toe. Buffel mocht gaan douchen van scheidsrechter Smet, Samatta schoot de 2-0 op een attente Coosemans en met zes minuten extra speeltijd zette Malinwa alles op alles om alsnog een punt over de streep te trekken. Helaas beet geelrood ook ditmaal in  het zand.

Het Mechelse rapport oogt bijzonder mager na vijf wedstrijden: 3 op 15 zonder overwinning is niet echt om over naar huis te schrijven. Geelrood zal de interlandbreak dus goed kunnen gebruiken met het oog op de thuiswedstrijd tegen KV Oostende.

Wedstrijddigest

KRC Genk: Vukovic, Brabec, Ingvartsen (83’ Samatta), Colley, Malinovskyi (87’ Heynen), Buffel, Uronen, Schrijvers, Pozuelo (92’ Aidoo), Berge, Mata

KV Mechelen: Coosemans, Vitas, Matthys, Croizet, Rits, Cocalic (79’ De Witte), Schoofs, Cobbaut, Filipovic (68’ Claes), Rherras (68’ Kawaya), Drazic

Doelpunten: 38’ Pozuelo (1-0)

Gele kaarten: 14’ Colley, 34’ Filipovic, 73’ Ingvartsen, 89’ Buffel, 89’ Buffel, 94’ Claes

Rode kaarten: 89’ Buffel

Aantal toeschouwers: 14 165

Over de wedstrijd: