Terug 29 augustus 2017

KRC Genk - KV Mechelen: De vijf van de week

Voor u bijeengesprokkeld: de vijf van de week.  

1. De oude bekende van de week

Mats Rits op bezoek in Genk, het is om problemen vragen. Vorig seizoen gaf scheidsrechter Wim Smet een rode kaart aan Rits. Of was het nu Paulussen? Of toch Rits? Zaterdag was er opnieuw een betwiste fase met Smet en Rits in de hoofdrol. Deze keer was er echter een videoref om een handje toe te steken.

2. Het mooie resultaat van de week

Voor de jongens van Ferrera loopt het momenteel niet echt vlot. Gelukkig zorgen de dames voor een lichtpunt. Zij veegden in de openingswedstrijd van hun seizoen in tweede nationale de vloer aan met Standard en willen voor hun mannelijke collega’s volgend weekend graag wraak nemen tegen Genk.

3. De internationals van de week

De interlandbreak betekent voor de meeste spelers een weekendje rust, maar voor geelrood staat er een wedstrijd tegen AZ op het programma en Cobbaut en Kawaya kregen van bondscoach Johan Walem een uitnodiging in de bus om met de nationale beloften aan te treden tegen Turkije.

4. Het meubilair van de week

In Genk kan je tussen de lijnen staan. Als je buiten de elf valt zit je op de bank of… op een plastic witte tuinstoel.

5. De afkorting van de week

De oudere supporters weten dat KRC Genk ontstond na een fusie van FC Winterslag en Thor Waterschei. Thor stond officieel voor ‘Tot Herstel Onzer Rechten’, als aanklacht tegen de Franstalige overheersing van het mijnbestuur. De voetbalbond was echter niet echt blij met die ‘protestnaam’ en later veranderde de club de slogan dan maar in ‘Tot Heil Onzer Ribbenkast’.