Terug 21 oktober 2017

KAS Eupen - KV Mechelen: 4-1 (einde)

KV Mechelen verloor vanavond met zware 4-1 cijfers op het veld van Eupen. Malinwa maakte het zich weer eens bijzonder lastig door na tien dolle minuten van de thuisploeg al na 38 minuten tegen een 3-0 achterstand aan te kijken.

Het knokte zich met de 3-1 van Bandé nog voor de pauze terug in de partij, maar verkwanselde nadien de kansen op de aansluitingstreffers. De 4-1 van Garcia in het slot zette dan weer een pijnlijke eindstand op het bord.

De eerste kans was voor de thuisploeg. Mbaye Leye knalde vanuit een scherpe hoek op Colin Coosemans. Ocansey kwam wat later weer gevaarlijk opzetten: hij besloot een grote mogelijkheid op een Mechels been. Malinwa – met Pedersen, Matthys, El Messaoudi en Cobbaut in de basiself – kwam rond het kwartier een eerste keer dreigen.  

 

Uitgespeelde kansen zagen we niet meteen, al had de vrijetrap van Schoofs zomaar in doel kunnen eindigen. Van Crombrugge haalde de bal onder de lat vandaan. Even later probeerde Schoofs het opnieuw, maar met deze afstandsknaller had Van Crombrugge het minder lastig. Ook een schot van Croizet kon niet voor Mechelse euforie zorgen.  

 

Doelpuntenfestival vlak voor de rust

Het was integendeel Ocansey die de thuisploeg net voor het halfuur op voorsprong bracht. Leye ontsnapte aan De Witte en keilde op een klaarkijkende Coosemans, maar de alleenstaande Ocansey tikte de 1-0 op het bord.   Malinwa was aangeslagen en nog geen tien minuten later stond het zowaar 3-0. Ocansey profiteerde weer van werk van Leye en mocht tussen alles en iedereen zijn tweede binnenprikken, meteen na de hervatting knalde Verdier – uitgerekend hij – de derde voorbij een kansloze Coosemans.

Bandé zorgt voor hoop  

 

En daar stond KV Mechelen dan, 38 minuten ver in het verre Eupen, 3-0 achter. Gelukkig voor de bezoekers zorgde Bandé met een netjes afgewerkt doelpunt voor de 3-1 en de Mechelse hoop. Bijna stond het wat later zelfs 3-2, maar Van Crombrugge voorkwam met een geweldige save de aansluitingstreffer.  

Geen snelle 3-2

Indien De Witte en co nog een kans wilden maken op een punt, dan was de boodschap: zo snel mogelijk scoren en vooral geen doelpunt meer incasseren. De Witte en Cocalic versierden meteen een immense kans, maar legden de bal naast.

Eupen wachtte af om met een snelle counter de partij dood te doen. Afif strandde zo op een sterke Coosemans en Schouterden, vervanger van de geblesseerde Verdier, zorgde met een voorzet-in-één-tijd voor een bijna own-goal van Cocalic. Het leer rolde centimeters naast de paal.

 

Rentree van Dimitris Kolovos

Malinwa probeerde de Eupense stellingen te ontwrichten, maar miste in de zone van de waarheid vertrouwen en precisie om de netten te doen trillen. Yannick Ferrera probeerde met de heroptredende Kolovos de bakens nog te verzetten en dat leek te lukken. Alleen, KVM bleef met de opgelegde kansen morsen.

 

KVM morst met kansen

Een kwartier voor affluiten had Mats Rits zo dé kans op de 3-2 aan de voet, maar Diagne gleed het leer van de lijn. Ook Croizet, alleen voor Van Crombrugge na een vinnige counter, lukte niet in scoren.

De thuisploeg bleef ondertussen loeren op de vierde van de avond. Gelukkig voor geel en rood stond Coosemans een goede wedstrijd te keepen. Afif geraakte zo tot drie maal toe niet voorbij de Mechelse goalie.

 

Pijnlijke 4-1

Het momentum om nog de aansluitingstreffer te scoren, leek stilaan voorbij en het werd voor KVM nog bijzonder pijnlijk toen Garcia vijf minuten voor het einde op aangeven van Schouterden de 4-1 eindstand op het bord zette.

 

 

Wedstrijddigest:

KAS Eupen: Van Crombrugge, A Fadlalla Hassan, Leye, Garcia, Afif, Wague (69’ Diagne), Blondelle, Tirpan, Ocansey (74’ Lazare), Vallente, Verdier (56’ Schouterden)

 

KV Mechelen: Coosemans, El Messaoudi (70’ Kolovos), De Witte, Matthys (46’ Rits), Pedersen (60’ Drazic), Croizet, Cocalic, Schoofs, Tomecak, Cobbaut, Bandé

Gele kaarten: 34’ Cocalic, 45’ Verdier, 52’ Croizet, 81’ Afif

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 27’ Ocansey (1-0), 34’ Ocansey (2-0), 35’ Verdier (3-0), 38’ Bandé (3-1), 85’ Garcia (4-1)

Scheidsrechters: Alen, Mesotten, Meers en Devriese

Toeschouwers: 3.865