Terug 9 maart 2018

Dennis Van Wijk: “We gaan vol voor de zege”

Onder heel wat persbelangstelling gaf Dennis Van Wijk zijn vooruitblik op de alles-of-niets-wedstrijd tegen Waasland-Beveren. “Iedereen beseft de inzet van de wedstrijd. We gaan vol voor de zege.”

 

De speeldag van de waarheid komt eraan. Maar voor de persmeute zat een vrij ontspannen Dennis Van Wijk.

Van Wijk: “Waarom zouden we anders doen dan anders? Op afzondering gaan en dat soort zaken… We hebben de vorige weken goede dingen getoond, dus waarom zou ik nu plots alles anders aanpakken? Nee, we kunnen vanuit onze eigen kracht uitgaan.”

 

Van Wijk zag een gretige groep op training deze week.

“Begin deze week was het niveau heel hoog. Vandaag was er tijdens een oefening wat twijfel, maar mijn groep heeft zich herpakt. Het waren korte wedstrijdjes met oefeningen. Ik mag zeker niet klagen over het niveau op training: er wordt hard gewerkt en opdrachten worden uitgevoerd zoals gevraagd.”

 

 

Al voetbalde Malinwa de afgelopen weken goed, het is nu hoogtijd voor puntengewin.

“Dat is het enige waar ik teleurgesteld over ben: we belonen onszelf niet. Als het even tegenzit, dna duurt het immers te lang voor we ons herpakken en terug ons spel spelen. We moeten leren punten vast te houden op momenten dat het wat minder gaat. Emotie of frustratie mag niet  de overhand nemen.”

 

Doelpunten maken

 

De strategie voor zondag? Slim aanvallen.

“We moeten winnen. Dus gaan we aanvallen. Al zullen we uiteraard eerst een goede organisatie neerzetten. In het veldspel gaven we de afgelopen weken relatief weinig weg. Maar veel drang naar voren is de bedoeling. En ondertussen gaan we ons informeren over wat er in die andere wedstrijd (Eupen-Moeskroen, nvdr.) zal gebeuren.”

 

KV Mechelen moet scoren om Eupen voor te blijven. Maar een walk-over zal het niet zomaar worden.

“Iedereen zegt: KV zal wel winnen met drie of vier doelpunten verschil. Hallo! Dat is niet simpel hé. We hebben dat dit seizoen nog maar nauwelijks gedaan.”

 

 

Als coach heeft Van Wijk al ene pak ervaring met deze live-or-die-wedstrijden onderaan.

“Twee jaar geleden nog: toen stond ik rechtstreeks tegenover Eupen en was het alles of niets. Na twee minuten pakten we toen rood en degradeerden we. Dit soort matchen heb ik al meerdere keren meegemaakt. Met positief én negatief resultaat. Als coach mag je niets aan het toeval overlaten. Je moet je spelers helemaal klaarstomen voor de wedstrijd. Nadien is het aan de uitvoering van de spelers die je als coach kiest.”

 

Druk afhouden

 

Er hangt dan ook veel vanaf…

“Klopt, voor de toekomst van de club, de supporters, de spelers en mezelf.”

 

Of de spelers met die druk om zullen kunnen, wilden we weten.

“Elke individu is anders en reageert op een andere manier op druk en stress. Maar als je grote speler wil worden of zijn, leef je van zo’n wedstrijden. In zo’n wedstrijden staan de groten op.

Ik heb deze week een lijstje gemaakt van alles wat mijn spelers bereikt hebben. Internationale wedstrijden, beker, Europees… De druk mag ons niet verlammen. Al is tegen de degradatie spelen uiteraard nog iets anders dan bovenaan meedraaien.”

 

Zowel de partij in Eupen als die in Mechelen zal nauwlettend in de gaten gehouden worden. Cadeaus verwacht de coach dan ook niet.

“Het zijn de spelers die het zelf moeten doen en met hun kwaliteiten kunnen ze dat. Kansen creëren en doelpunten maken, als we niet onnodig zenuwachtig gaan acteren, moet dat lukken.

Laten we hopen dat alles sereen verloopt. En dat we met een goede prestatie winnen. Want het zou heel jammer zijn indien we niet met een zege kunnen uitpakken.”

 

Bekijk hieronder de integrale persbabbel:

Dennis Van Wijk aan het woord voor #kvmechelen – #waasland #beveren

Geplaatst door Radio Reflex op vrijdag 9 maart 2018

 

Selectie

Ontdek hier de negentien namen van de selectie van Dennis Van Wijk